Balín (OMMO): Hnutí by se mělo soustředit na oblast prací v obcích a městech

05.06.2016 7:30

Politické hnutí OMMO o své účasti v podzimních krajských a senátních volbách:

Balín (OMMO): Hnutí by se mělo soustředit na oblast prací v obcích a městech
Foto: senat.cz
Popisek: Vlastimil Balín

Členové rozhodli o pozici v komunální politice na úrovni obcí a měst, OMMO do krajských a senátních voleb nejde....

Jak jistě víte, letošní rok se řadí k tzv. volebnímu roku. Podzim 2016 bude ve znamení voleb do 13 krajských zastupitelstev a 27 volebních obvodů Senátu PČR.

Politické hnutí OMMO po jistý čas zvažovalo svou účast v těchto volbách.K možnosti účastnit se voleb jsme vyvolali uvnitř hnutí debatu s tím, aby se členové a sympatizanti k tématu účasti nebo neúčasti v tom kterém typu voleb vyjádřili. Výsledek dopadl těsně v neprospěch účasti jak ve volbách krajských, tak senátních.Odůvodnění, které převážilo, bylo především o tom, že v tuto chvíli by se OMMO mělo soustředit na oblast prací v obcích a městech, v některých již má své zastoupení na komunální úrovni. Navíc nemůžeme finančně konkurovat miliónovým nákladům na kampaně, z nichž se stále více vytrácí „názor a hlas občana“. Převažuje rostoucí nákladová stránka volebního klání a nabídka osobností, zejména do senátu, je spíše o tom, že tyto střídají pouze místa v některé ze dvou komor parlamentu anebo ve vedeních krajů se u moci vymění pouze ti, co jinak do té doby spolupracovali či se podíleli na podivných praktikáchs těmi, které po svém zvolení tak rádi kritizují.

A protože má náš „idealismus“ také své meze, snažíme se proto v tuto chvíli dále úročit svůj volební zisk zejména z komunálních voleb v r. 2014.A v tomto smyslu usilovat o rozšíření své působnosti především na komunální úrovni, tzn. na úrovni obcí a měst v r. 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice