Balín (OMMO): Je to možné? Ano, je to možné, doložila to senátorka...

17.10.2016 5:35

"Respektujeme jen ty zákony, které nám vyhovují". To je filosofie "donátora" kampaně senátorky Dernerové podnikatele J. Zelenky a dle toho konal i magistrát Mostu, kde vládne přes své figury...

Balín (OMMO): Je to možné? Ano, je to možné, doložila to senátorka...
Foto: archiv V. Balína
Popisek: Exsenátor Vlastimil Balín a jednatel hnutí Občané městu, město občanům

Jeden si myslí, že jej v životě po nějakých 66 letech, kterými jím kráčel, nemůže nic překvapit. Jenže jak se mýlí, jsem se mohl opět přesvědčit dnes po senátních volbách při vyjádření zatím staronové senátorky za VO č.4 Most MUDr. Dernerové. A to hned dvakrát. Poprvé, když s hlavičkou na stranu v pozici filmového "velkého šéfa" tvrdila novinářům, jak vše odpracovala, jak je neustále mezi lidmi. Nabízí se tedy otázka, proč nekandidovala jako nezávislá kandidátka nevyhnula se oné trapné záležitosti kandidatury-nekandidatury za Severočechy.cz? No, ono by bylo dost těžké sehnat nějakých skoro 6 500 podpisů a tak proč do toho nejít pohodlně za v pořadí třetího subjektu, který zatím pro získání veřejné funkce volila. V tom s bývalou kamarádkou H. Jeníčkovou skoro úspěšně soutěží. Ovšem mnohem těžším kalibrem byla příčina druhého "divení", to když pyšně a nadutě zvýrazňovala sílu svého mandátu a skoro vyhrožovala případných podavatelům stížnosti na průběh a výsledek voleb a na jejich případné nové konání. Dokonce vypustila z úst určitou výhružku i směrem k MV ČR, "ať si dobře rozmyslí, jestli snad chce na tyto podněty reagovat".

Jaksi, žel jako ostatní hodnotitelé voleb včetně novinářů, vůbec nehodnotila tristní účast u druhého kola. Zvýraznila, a znovu to opakuji, jakousi silnou podporu a silný mandát. Tak jak to je v řeči konkrétních čísel?

MUDr. Dernerová vyhrála v procentním vyjádření se 70,81 % vůči pouhých 29,18 % J. Šlégra. Opravdu úžasný rozdíl! Jenže při voličské účasti 10,73 % oprávněných voličů!!! Ona síla jejího mandátu se opírá o 6 844 hlasů občanů, kteří ji volili z celkového počtu 90 821 oprávněných voličů. Takže u voleb nebylo plných 89,27 % voličů, drtivá většina a "namachrovanou" paní senátorku nevolilo 83 977 oprávněných voličů.

Tak tomu zase já říkám síla a to skutečná. To jsou počty, které vystavily svou nedůvěru, nechuť a skoro odpor (protože jinak to totiž již vyjádřit nemohou) politikům za jejich práci, tedy i Vám paní doktorko. A že se bude protestovat za flagrantní porušení zákona ve věci vaší kandidatury a vůbec fungování S.cz na politické scéně, na to můžete vzít jed. Je třeba přestat lhát voličům i sobě, vždyť víte, že jsou zde na Mostecku lidé, kteří znají, vědí a nejsou slepí ani hluší, tak proč se ztrapňujete.

Vlastimil Balín

Převzato z profilu.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

4:30 Dostálová (ANO): Danuše Nerudová je asi slepá

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k migraci