Balín (OMMO): Nevěříte? Nechte si předložit..., aneb (ne)slušnost se opravdu nevyplácí?

10.11.2014 12:00

Válka deprivantů v Mostě zuří, snad ještě více než samotní její protagonisté.

Balín (OMMO): Nevěříte? Nechte si předložit..., aneb (ne)slušnost se opravdu nevyplácí?
Foto: archiv V. Balína
Popisek: Exsenátor Vlastimil Balín a jednatel hnutí Občané městu, město občanům

Tak jsem si přečetl v posledním čísle měsíčníku Krušnohor, listopad 2014, cca pětistránkový elaborát sekretáře SMM, ředitele a místopředsedy představenstva SBD Krušnohor, který již samotným názvem Slušnost se nevyplácí, je manipulující směsicí polopravd, falsifikací i lží. Měl být asi jakousi reakcí na obviňování F. Ryby, H. Jeníčkové a SMM v časopisu ECHO podnikatelem a ještě donedávna souputníkem těchto persón a hnutí J. Zelenkou. Je to vždy tragikomické, když „zloděj křičí chyťte zloděje!... a když se Jirka pře s Frantou kdo „vyváděl“ financí více a kdo méně, komu údajně zůstalo za nehty miliónů více a komu méně, kdo to myslel a myslí opravdově (včetně těch miliónů) a kdo nikoliv, a jen lže a přetvařuje se.

Již samotný název je podivný a skoro lživý – Slušnost se nevyplácí. Jak nevyplácí? Když dosud od roku 2006, kdy se prvně SMM a s ním spojené osoby dnes spolu znesvářené, obsadili za asistence městské a státní policie kancelář primátora a po dvojím opakovaném ustavujícím zasedání Zastupitelstva statutárního města Mostu se chopili vlády nad městem a jeho občany, aby právě slušnost údajně pasovali na piedestal samosprávy města. Konečně i celý Rybův promluv v listopadovém čísle časopisu Krušnohor je ódou na údajnou slušnost. A díky této „slušnosti, zde přeci SMM a s ním spojené osoby vládli, tak jak to, že se slušnost nevyplácela? Vyplácela, a sakra vyplácela! Sice jen někomu, ale vyplácela. Použiji-li manipulačního a nic neříkajícího, a hlavně nedokazujícího modifikovaného slovního obratu F. Ryby na závěr každého oponovaného tvrzení  J. Zelenky, a nejen jeho – „nevěříte? Tak si přečtěte, zeptejte se, běžte se podívat, nechte si předložit atd.“ – nevěříte, stačí se zajít podívat do Poslanecké sněmovny, kde jsou ve výročních finančních zprávách uváděni ti, kterým se jako sponzorům a finančním dárcům Severočechům.cz, potažmo SMM nejen „slušnost vyplácela“. 

Nebudu a ani nechci komentovat všechna falza a manipulaci, dokonce lži z úst a dílny F. Ryby v uvedeném promluvu v časopisu Krušnohor, ale některá opomenout opravdu nemohu. Začnu asi hned tím označeným jako kapitola „Brinzanik“. Zde, krom jiného F. Ryba fabuluje, a lže, že jmenovaného zná jen jako “dlouholetého důchodce“ a poznal jej až jako sponzora S.cz a SMM, konkrétně tvrdí: „Neznám konkrétně jeho minulost, nevím, v jakých funkcích působil a jaké obchody dělal. Vím, ale, že mi žádné milióny nikdy nedával a nikdy jsme spolu žádné obchody nedělali“. Jaká je pravda? Že Tě, Franto huba nebolí, to si opravdu myslíš, že zde žijí naprostí troubové a lidi, co neznají, neví a nepamatují si? Zřejmě tak soudíš dle těch Tebou a hnutími SMM a S.cz již delší čas manipulovanými a ohlupovanými, když se nedají rovnou koupit za nějakou tu funkci nebo ceny z „volebních korupčních losovaček“. Nebo jsi zapomněl, kdo umožnil SBD Krušnohor „rozlet“ a kdo pomohl vstupu SBD Krušnohor do privatizace bytového fondu a jak jsi za mnou běhával a dokonce si chtěl za 3 600,- Kč koupit zpět vstup do KSČM? Zapomněl jsi na své souboje právě s oním Brinzanikem jako akcionářem a spolumajitelem 1. Mostecké, a.s., „hodným a úctyhodným důchodcem“, který jako Ty Krušnohor manipuluje veřejným míněním skrze Týdeník Homér? Zapomněl jsi jak jste bojovali o tepelné hospodářství, dojnou krávu na místním  trhu komunálních komodit? Opravdu, Ty ani Brinzanika znát nemůžeš… A mimochodem, logické otázky člověka byť jen málo zasvěceného mohou znít: jak by vůbec neznalý, navíc důchodce, mohl chtít jen tak, z pouhé filantropie sponzorovat něco nebo někoho částkami nemalými? A co by si vlastně takový „nenápadný důchodce“ od toho všeho vlastně mohl slibovat? Že on to dělá pro dobré srdce, Franto?

Takto je to se všemi vyvracenými tvrzeními. „Čistota a zeleň“, kde opak je pravdou. V Mostě zeleně ubylo a ubývá, díky politice parkovacích míst a neúctě k udržování parkové zeleně. Podotýkám, zeleň není o  tu a tam stojících stromech. Jeden záměr na poslední chvíli, udělat z parku Šibeník „Park pro celou rodinu“, když tam již jednou byl, dávno před nějakým SMM a nechal se zdevastovat, je chabým pokusem. Zejména, když profinancovaných, jak sám Ryba přiznává, 300 mil. Kč na modernizaci Sportovní haly Most mohlo postihnout i nepěkně vypadající a chátrající park nad touto halou. Ano, kdyby zřejmě bylo všech financí použito smysluplně, a ne na „vyfabulované“ vícepráce a údajně fingovaná statická narušení. Není to snad zdůvodnění pro těch Zelenkou minimálně zmiňovaných 30 miliónů? Kouzelný je argument o hipodromu, autodromu, ještě jste zapomněli na golfový areál, Ressl, jezero Most aj. z Vašeho pohledu „mostecké atrakce“, jejichž zrod se odehrával daleko předtím, než na magistrát vstoupila Vaše zablácená a přitom pýchy plná bota, tak často a pravidelně opěvovaná v měsíčníku Krušnohor, vydávaným „zdarma“, který opravdu, ale opravdu není propagačním plátkem SMM. Vždyť je to vše z vůle Shromáždění členů a na přání družstevníků, kterým se jen tak trochu málo napovídá z nápovědní budky Představenstva SBD a místních kmotříků z pozadí, zřejmě nějakých „dlouhodobých a úctyhodných důchodců“ typu jednoho z názvu kapitoly. 

„Výběrová řízení“, hezká kapitola a jaká to oslava výhod moderních komunikačních prostředků, nejlépe hned internetu a stanovených pravidel. Děkuji nechci, a to nejen na základě zkušeností od lidí, kteří měli sami jako podnikatelé možnost této krušnohorské taškařice se zúčastnit a neměli dle jejich slov kapitál na to, aby byli zařazeni, a dále i zkušenosti své vlastní, když jsme zateplovali jako družstvo vlastníků mající za správce právě SBD Krušnohor. Záměr zateplení a celkové asanace lodžií bloku 410 jsme díky „vstřícnosti a pomoci“ Krušnohoru oddálili o dva roky, protože první výběrové řízení nedopadlo dle přestav ne snad samosprávy bloku, ale organizátorů a bylo skrečováno. Námi doporučené dvě firmy do řízení byly pro naprosto malicherné důvody vyřazeny, a  přitom to pro nás bylo o skoro dva milióny levnější při stejné kvalitě dodávky. Tím „obrovským“ důvodem byla skutečnost, resp. opomenutí sekretářky dodavatelské firmy napsat 1, slovy jedno číslo o celkové ceně zakázky, když byla ale v podání přihlášky do řízení uvedena, jenže ne v tom formuláři navíc od SBD Krušnohor.

Podobně „briskně a pravdomluvně“, dalo by se říci, až pohoršeně: jak si může někdo dovolovat zpochybňovat úsilí a práci těch čistých a neposkvrněných lidiček od SBD Krušnohor a SMM, jimž leží na srdci jen a jen blaho mosteckých občanů? Jediné snad, co se dá z části pochopit, je, že se reaguje na kritiku právě od toho, kdo všechno toto umožnil, podílel se na tom a sám z toho profitoval a profituje - podnikatel J. Zelenka. Na druhou stranu, proč a čemu se divit, jde totiž o „deprivanta“ a válku deprivantů.

Jak je to skutečně, začínají nechápat i samotní protagonisté i diváci těchto šarádiček. Vezměte si např. povolební situaci v nedalekém městečku na Lomu, kde F. Ryba spískal v podobě uskupení „sdružení LOMÁCI“ jakousi opozici pro rozmělnění hlasů uskupení SEVEROČEŠI LOM a které mělo dokonce i program proti S.cz se vymezující. Ale ejhle, po volbách si nakonec plácli a vytvořili koalici SEVEROČEŠI LOM, ODS a sdružení LOMÁCI a „přicmrndávat“ jim opět bude zastupitel za KSČM J. Nétek, jak se ukázalo již na ustavujícím zasedání ZmL. Argument, ze strany sdružení LOMÁCI byl velice kouzelný – „na změny v Lomu je ještě čas“…. Konečně za nějaký finanční obolus, za funkci v zastupitelstvu a uvolněnou funkci místostarosty se dá leccos, třeba i uložit do sklepa vlastní volební program a s ním i hlasy od občanů. Vždyť mají za čtyři roky opět šanci něco svými hlasy změnit, že?

Takže, Franto Rybo a spol., nechte na hlavě a přestaňte balamutit lidi. Nevěříte? Přečtěte si po sobě, co z Vás padá, co jste kdy vypustili a co jste udělali, i když nejen obsah a forma se ve Vašem případě míjejí…. Určitě jde o upřímnější, ale zřejmě marné doporučení, než Tvoji radu jít si to někam přečíst, najít, přesvědčit se…. minimálně proto, že do některých informací ani „obyčejný“ občan nahlédnout nemá šanci a zákonnou možnost. To ale víš, jako jiné věci a snad i to, že nikomu nerostou stromy do nebe. A jak říkávali náš staříček – „na každou svini se někde vaří voda“... Jdu postavit vodu …, na kafe.

Vlastimil Balín, úcty nehodný důchodce z Mostu, kterého F. Ryba určitě nezná…. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimirremek.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …