Bambula (ODS): Poděkování občanům Pelhřimova

04.10.2014 20:25

Končící oblíbený starosta Pelhřimova Leopold Bambula píše pelhřimovským občanům osobní dopis a poděkování.

Bambula (ODS): Poděkování občanům Pelhřimova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Letící pták

Jsou za námi další čtyři roky práce na radnici, pro mne je to však již 12 let služby našemu krásnému královskému městu Pelhřimovu.

S pokorou a úctou Vám chci poděkovat za projevy sounáležitosti a důvěry, které jsem od Vás měl po celou dobu mého starostování. Velice si vážím Vaší podpory zejména v dobách, kdy se ne vše dařilo podle našich společných představ. Váš zájem o naše město, o vše, co je spojeno s každodenním životem v něm, byl pro mne vždy inspirací a pobídkou. Dodávali jste mi tolik potřebnou sílu a energii.

Nemalé poděkování patří všem zastupitelům města, neboť zasedání zastupitelstva probíhala vždy ve věcné, pracovní atmosféře korektně a s poctivými úmysly tak, aby bylo dosaženo co nejlepšího řešení pro rozvoj města.

Nemohu pominout ani podnikatele, živnostníky a další větší i menší zaměstnavatele. Jinak se žije rodinám, jejichž členové mají práci, než nezaměstnaným. Pelhřimov patří v rámci republiky k lokalitám, kde je nezaměstnanost nejnižší. To je příznivou zprávou pro nás pro všechny.

Děkuji organizacím zřízeným městem za jejich náročnou, a často nevděčnou práci, neustále sledovanou veřejností, děkuji spolkům, které tvoří základ aktivního společenského a kulturního života města, děkuji sportovním organizacím za péči o naši mládež.

V neposlední řadě patří poděkování pracovníkům městského úřadu. Po celou dobu mého působení na radnici jsem se z jejich strany nesetkal s porušením zákona a Pelhřimova se netýká žádné trestní stíhání úředníků či funkcionářů. To svědčí o vysoké profesionalitě aparátu úřadu a o jeho poctivému přístupu k práci.

Město Pelhřimov bylo vyhodnoceno v rámci šetření provedeném mezi občany jako místo, kde se dobře a zdravě žije. Myslím, že je vskutku dostatečně zabezpečena předškolní péče v mateřských školách, dobře funguje základní školství, dostatek nabídek je v oblasti středního a učňovského školství, na nadstandardní úrovni je zdravotní péče (mimo jiné díky krajem rekonstruované nemocnici, kam samo město poskytlo v uplynulých letech finanční příspěvky na nákup vybavení a další potřeby ve výši cca 18,5 mil. Kč). Pro mnohé spoluobčany je zabezpečeno důstojné stáří v našem Domově pro seniory. Vzhledem k velikosti města jsou dobře zajištěny všechny další základní veřejné služby, jako např. správa komunikací, vodovodů a kanalizační sítě, odvoz a ukládá odpadů, nabídka kultury, velmi dobré podmínky pro sportovní a jiné volnočasové aktivity.

Další, pro Vás, občany, důležitou informací může být i skutečnost, že město po celou dobu hospodaří zodpovědně, bez zadlužení. Mým záměrem a cílem pak je, aby tomu tak bylo i nadále.

Vážení a milí spoluobčané, drazí pelhřimáci! Prosím Vás o jediné. V nadcházejících volbách do zastupitelstva města volte srdcem a zejména rozumem, ve prospěch rozvoje malebného města, v němž žijeme.

Pelhřimov, toto historické město, mám rád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…