Baránek (Soukromníci): Andrej Babiš narazil na strop svých možností

14.06.2017 9:17

Tvrdím, že Andrej Babiš už narazil na strop svých možností.

Baránek (Soukromníci): Andrej Babiš narazil na strop svých možností
Foto: SsČR
Popisek: Rudolf Baránek

Velmi, velmi dlouho hrál Babiš prim při prosazování svých likvidačních záměrů, kdy prostřednictvím zákonů připravil nekompromisně „podklady“ pro postupnou likvidaci tisíců soukromníků, a tím i jejich rodin. Velmi, velmi dlouho nekompromisně prosazoval své zájmy i proti lidem z firem, které stejně jako on zaměstnávají tisíce lidí.

Stejně nekompromisně se choval ke svým spolupachatelům z vládní koalice, tedy k ČSSD a KDU-ČSL. Ve vysokých politických kruzích se vyprávějí neuvěřitelné historky o úrovni a atmosféře při jednání vlády nebo koalice. Pánové z ČSSD, KDU-ČSL, ale i jeho kolegové z ANO si rozšířili znalosti o neuvěřitelné vulgární urážky, kterými je více než tři roky častoval. A oni drželi jako krotká dobytčata.

Dovolím si citovat slovenský Denník N, který asi před rokem založili, řekněme pravicoví novináři, kteří odešli ze známých důvodů ze SME. Vždy, když jsem na Slovensku, si jej koupím.

Bratislava: „Šéf hnutí ANO a slovenský rodák Andrej Babiš se chystá dobýt český stát. Českou politiku vždy ovládaly lišky. Tentokrát ovšem přichází lev, z něhož jde strach“ napsal slovenský list Denník N.

„Je to antropologická záhada. Češi mnohem razantněji než Slováci odvrhli komunismus, ale v podzimních volbách budou masově volit bývalého komunistu. Mají silný sklon k rovnostářství, ale budou volit miliardáře. Jsou tvrdými obyvateli etnicky téměř čistého státu, ale budou volit Slováka s češtinou, která je výsměchem jejich uctívanému jazyku“ uvedl Denník N. Babišův fenomenální úspěch má podle Denníku N mnoho příčin. Za jednu z nich list označil dravost predátora, na kterou česká politická kultura nebyla připravena.

„Babiš je povahou diktátor, protože neuznává demokratický princip soutěže. Konkurenci – v byznysu i v politice – považuje za nepřítele, kterého je třeba zničit,“ uvedl Denník N a mnoho dalšího.

Máme čtyři měsíce a pár dní na to, aby se velmi kvalitní úvaha slovenských novinářů nenaplnila.

Co s tím? Už jsem řekl, že jsem přesvědčen, že Babiš narazil na strop svých možností. To je modernější popsání rčení mého otce, že žádné stromy nerostou do nebe. Co mě k tomuto tvrzení vede? Vzpomínejte. V 90. letech se čas od času ve sdělovacích prostředcích objevilo, že na scéně se objevil nějaký dravý Slovák, který různými způsoby rychle rozšiřuje své impérium. Kolem jeho minulosti i kolem jeho metod šly éterem velmi divoké informace. Vše se ale prudce zintenzivnilo, když oznámil založení hnutí ANO 2011. Po předčasném pádu Nečasovy vlády šly karty na stůl. Chci vyhrát volby, tradiční strany selhaly a navíc všetci kradnú. Špičkoví politologové odhadují, že ze zhruba 1 miliónu voličů ANO v roce 2013 je 400 – 500 tisíc hlasů od malých a středních soukromníků a členů jejich rodin. Důvod je jednoduchý. „Přece nikdo nemůže být vůči nám horším ministrem financí, než byl ministr Kalousek, který chtěl stále zrušit paušály a vymýšlel si pořád dokola různé kraviny,“ říkali a volili ANO. Tak jednoduché to po pádu vlády Petra Nečase a hluboké krizi ODS tenkrát bylo.

Velmi brzo po ustavení vlády je Babiš probudil ze sladkého snu. Proti žádné skupině obyvatelstva se nechoval tak bestiálně jako proti téměř jednomu miliónu podnikajících. Šmírovací zákony, regulace, prudké posílení kontrolních orgánů, likvidační pokuty, očerňování celého stavu, výzvy k udávání atd. Navíc si našel pár věrných, kteří jsou v čele různých komor a svazů. Zajistil jim publicitu a oni říkali, že likvidační záměry Babiše, ale i Sobotky a Bělobrádka jsou prospěšné. Jména Karel Havlíček, Vladimír Dlouhý, Václav Stárek a Zdeněk Juračka jsou jména hlavních patolízalů. Strana soukromníků České republiky od první minuty do dneška svůj názor nezměnila. Pravdou je, že většina soukromníků velmi rychle poznala svůj hrubý omyl, přiznává ho a Babiš je pro ně už nepřítel č. 1. Už ví, že byli „tovar“ na jedno použití a ANO teď vsadilo na kobliháře. Ti se snadněji oblbují a manipulují.

ČSSD se budilo ze svého snu déle. Hlasovali s Babišem o všech zákonech proti nám stejně jako

KDU-ČSL. ČSSD hledala cestu, jak Babiše oslabit, ale marně. Čapí hnízdo – málo, dotace – málo, korunové dluhopisy – nic se nedělo. Až odposlechy zabraly. Premiér Sobotka a jeho nejbližší pochopili, že teď nebo nikdy. Pokud Babiše „nesloží“ teď, bude pozdě. Začaly se dít, pro přemýšlející občany, velmi poučné věci. Neuvěřitelné scény na Hradě i v podhradí. Ten, kdo má mozek, musel už pochopit, že pokud se stane Babiš v říjnu 2017 premiérem a Zeman v lednu 2018 prezidentem, vrátí Českou republiku před listopad 1989. Dva bývalí komunisté nám předvedou, zač je toho loket.

Jeden se bude v přímém televizním přenosu plazit na východ po Hedvábné stezce a až navštíví Putinovu zadní část, bude v plazení pokračovat do Číny. Ten druhý v čele vlády nás dalšími legislativními „nápady“ dorazí. Tito dva pánové dokazují, že v komunistických školách byli pozornými žáky. Pro bolševika byl vždy největším třídním nepřítelem živnostník, sedlák a církev. Velké firmy si vždy předcházeli.

Strana soukromníků České republiky této levicové vládě nikdy nevěřila a snažila se se svými spojenci proti levici bojovat. Vysvětlovala hlavně soukromníkům, jak přemýšlíme dál a snažila se je získat na svou stranu. Připravili jsme Programové cíle 2017, ve kterých se bude soukromníkům číst jako v krásné literatuře. Je to o nich a pro ně. Je to stavovský program, ve kterém podnikající občan hraje hlavní roli. Žádná hra na schovávanou. A pokud svými hlasy pomohou spojenectví ODS a Strany soukromníků České republiky, mnohé z našeho programu může být zrealizováno.

Naším hlavním volebním cílem musí být dostat ANO 2011 a KSČM volbami do opozice. Je nutné si uvědomit, že ANO nepůjde porazit drtivým způsobem. Pokud se nám podaří to, co se v roce 2010 s naší účastí podařilo ODS proti Jiřímu Paroubkovi, je naděje. Také on měl před volbami stále přes 30 procent a skončil na 22 procentech a byl v opozici. Je nutné se připravit na jednání o vládě široké koalice třeba pod názvem Vláda národní záchrany s předem stanovenými zásadami. Pokud to tak vyjde, bude Strana soukromníků České republiky součástí vyjednávání o složení vlády a o programovém prohlášení vlády. Udělejme vše proto, aby to vyšlo. Burcujme své známé, kamarády, vysvětlujme, přesvědčujme. Předvolební kampaň bude brutální a nebezpečná jako nikdy. Chce to také kus odvahy.

Dovolte odlehčení na závěr. Tři a půl roku jsme slyšeli, jak je tato vláda úspěšná, jak ministerstvo financí geniálně „hospodaří“ a jak nás tito bandité vedou ke světlým zítřkům. A nastoupil nový ministr financí Pilný a už zaznělo – jsme na doraz, nechtějte po mně žádné peníze, nemám.

Vzpomínám na jednu hádanku ze 60. let. „Víte, že prezident Antonín Novotný si zlomil ruku? Na dotaz, jak se mu to stalo, zněla odpověď: Narazil na dno státní pokladny.“ Uvidíme, kdy ministr Pilný bude mít na ruce sádru.

Těm, co přijdou po nich, není co závidět. Přestavba Potěmkinovy vesnice je vždy složitá.

Autor je zakladatel Strany soukromníků ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.