Baránek (Soukromníci): Nešlo zdaleka jenom o novelu protikuřáckého zákona

09.06.2018 11:30

V průběhu několika posledních měsíců jsem vás poměrně často informoval o průběhu příprav novely tzv. protikuřáckého zákona. Optimismus u mne pramenil jednak z detailních informací od předkladatele novely pana Marka Bendy a také z toho, že novelu podpořilo podpisem celkem 85 poslanců z 8 parlamentních klubů. Jediná KDU-ČSL se nepřipojila.

Baránek (Soukromníci): Nešlo zdaleka jenom o novelu protikuřáckého zákona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rudolf Baránek, zakladatel SsČR

Proč tedy novela neprošla? Z těch 85 poslanců bylo podepsaných také 20 poslanců z ANO v čele s Patrikem Nacherem. Těchto 20 poslanců během přípravy novely ani jednou nenaznačilo, že hodlají změnit názor. Před hlasováním byl svolán klub poslanců ANO a těch 20 bez upozornění změnilo názor a všichni hlasovali proti novele. Dovolte mi je jmenovat, zaslouží si to:

1) Nacher 6) Juchelka 11) Mališ 16) Petrtýl
2) Kubíček 7) Šiller 12) Strýček 17) Feranec
3) Kořánová 8) Malá 13) Berkovec 18) Brázdil
4) Králíček 9) Sadovský 14) Melková 19) Kohoutek
5) Mašek 10) Juříček 15) Rais 20) Oborná

Vy, kteří stejně jako já sledujete jednání parlamentu pravidelně, určitě také řeknete, že mimo poslanců Raise, Malé a Nachera jsou to lidé, kteří za 7 měsíců sezení v parlamentu na mikrofon nepromluvili a jejich jména jsou naprosto neznámá. Nechali se napsat na kandidátku a tím, že ANO získalo 30 %, se z nich stali do rána ústavní činitelé s imunitou a nadstandardním platem. Jsou za to vděční a jak nám teď ukázali, na pokyn vedení změní názor, jak bude zapotřebí. A ANO tam má takových více jak 20. Mráz mi běhá po zádech, když si uvědomím, že pokud bude vláda ANO – ČSSD – KSČM, může přijít na hlasování i o velmi nebezpečných záležitostech. A tito kývači na pokyn odhlasují cokoliv. Proto jsem na úvod napsal, že zdaleka nešlo jenom o tzv. protikuřácký zákon.

Takže shrnuto, pro nebo proti hlasovalo 159 poslanců, 41 jich nebylo v práci. My se ale nevzdáme! Příští pokus o novelizaci bude za 4 až 5 měsíců.

Léto vydržíme na zahrádkách a pak se uvidí.

Rudolf Baránek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…