Baránek (Soukromníci): Sice využíváme nadsázku, ale do smíchu nám moc není

23.02.2016 9:37

VÍTĚZNÝ ÚNOR 2016. Průvod Prahou. Manifestace pořádaná Stranou soukromníků České republiky.

Baránek (Soukromníci): Sice využíváme nadsázku, ale do smíchu nám moc není
Foto: SsČR
Popisek: Rudolf Baránek

Manifestace v podobě průvodu se koná 25. února. Start je ve 14.00 na pražském Klárově u památníku československým letcům, cíl je před Úřadem vlády České republiky. „Zde chceme předat otevřený dopis, v němž vyzýváme vládu ke změně kurzu, který nyní tvrdě směřuje proti živnostníkům, drobným podnikatelům a všem aktivním a pracovitým lidem,“ vysvětluje 1. místopředseda Strany soukromníků České republiky Rudolf Baránek. V průvodu nebudou chybět dobové kostýmy či satirická hesla na transparentech.

Satirická kampaň Vítězný únor 2016 odlehčenou formou upozorňuje na podobnost událostí v roce 1948 a 2016. Tomu odpovídá grafika a texty použité v on-line komunikaci či tištěné inzerci. „Sice využíváme nadsázku, ale do smíchu nám moc není. Pravdou je, že situace soukromníků nebyla od roku 1989 tak obtížná, jako právě teď. Diskriminace, šmírování, házení klacků pod nohy. Tak vypadá přístup současné vlády k té skupině obyvatel, která má výrazný vliv na českou ekonomiku,“ podotýká Rudolf Baránek.

Razantní prolomení práva na soukromí a výrazné ztížení soukromého podnikání. To jsou dvě události, které přináší letošní únor. Konkrétně jde o zavedení kontrolního hlášení DPH a o poslanci schválený zákon o elektronické evidenci tržeb. Z nich vyplývající povinnosti tvrdě dolehnou na statisíce občanů naší země. „To, že první den kontrolního hlášení připadá symbolicky na 25. února, nás inspirovalo k satirické kampani VÍTĚZNÝ ÚNOR 2016. Jejím vyvrcholením je manifestace, která se tento den uskuteční,“ říká předseda Strany soukromníků České republiky Petr Bajer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.