Baránek (Soukromníci): Život je boj aneb Přesné popsání kauzy o pašování cigaret

09.06.2016 21:05

Asi před čtyřmi lety jsem jako fotbalový agent s licencí FIFA zprostředkoval přestup fotbalisty Jana Hubky z Dukly Praha do celku 2. vietnamské ligy SAIGON UNITED. Hráč tam byl velmi spokojen. Následně jsem byl v Praze kontaktován vietnamským občanem, který používal české jméno Ivan, s tím, že by měl zájem o větší počet českých fotbalistů mj. do vojenského klubu, který nazýval v překladu DUKLA HANOJ.

Baránek (Soukromníci): Život je boj aneb Přesné popsání kauzy o pašování cigaret
Foto: SsČR
Popisek: Rudolf Baránek

„Ivan“ v České republice žije či žil 30 let, a přesto hovory s ním vedené byly v lámané češtině, místy i rukama a kreslením na papír. Po mnoha telefonech a osobních setkáních přinesl tři letenky do Hanoje, řekl podmínky pro hráče a do Hanoje odletěli tři fotbalisté s ligovými zkušenostmi (Pešír, mj. Slavia, Kraus, mj. Hradec Králové). Jméno třetího jsem teď zapomněl.

Připravoval jsem další fotbalisty. Hráči při zkoušce v Hanoji obstáli a finanční nabídka pro ně byla velmi dobrá. Bohužel ubytování bylo takové, že v noci po nich běhaly malé zelené ještěrky a nestačilo jim ujištění od Vietnamců, že ještěrky jsou hodné a nekoušou. Protože měli i zpáteční letenku, vrátili se do Prahy. „Ivan“ řekl, že příště bude ubytování v Hanoji na úrovni Saigonu, tedy bez ještěrek.

Naše jednání o fotbalistech ukončila Policie ČR tím, že pro mě nad ránem přišli do bytu a odvedli mě na výslech (bez pout). Dali mě 30 minut na zajištění právníka s tím, že jinak mi přidělí svého. Mgr. Krtil zvedl telefon a přijel. Byl jsem obviněn z podílu na údajné spoluúčasti na pašování cigaret a do odposlechů jsem se dostal tím, že někteří vietnamští občané byli delší dobu odposloucháváni a já jsem se tím dostal do tzv. zájmových odposlechů.

Odposlechy nám byly přehrány a ani v jednom rozhovoru nepadlo ani z mé, ani ze druhé strany slovo cigarety. Na náš dotaz vyšetřující policistka řekla, že debatami o fotbalistech jsem maskoval pašování cigaret. Co k tomu dodat. Odposlech byl jediný materiál proti mně. 

Byl jsem obviněn a z procesu u Městského soudu v Praze v plném rozsahu zproštěn viny. Státní zástupce se odvolal a za několik let následoval druhý díl, který je přesně popsán v prohlášení mého obhájce, které jste obdrželi.

Na závěr novináři z Hospodářských novin jsem záležitost popsal přesně jako vám a podle jeho článku soudím, že ho zajímalo jediné, dramaticky popsat zločince, který pašuje cigarety, ale přitom bojuje mj. proti EET. V rozhovoru mezi námi mu ujela zajímavá věta: „Co čekáte, máte v průzkumech už nad 5 %.“ Zajímavé. Navíc nevěřím, že si kauzu našel na soudu, jak tvrdil, ale dostal ji na stůl v úhledných složkách. Důkaz zatím nemám, ale jsem o tom přesvědčen.

Vážené dámy a vážení pánové,

děkuji, že jste si přečetli, co jsem vám poslal, a uděláte si svůj názor. Věřím, že si za čas přečtete, že vše bylo, jak jsem popsal, a nový soud mé argumenty přijal. Jsem také přesvědčen, že Soukromníci, ať už v koalici nebo jinak, uspějí a k tomu, abych k úspěchu pomohl, není nutné, abych byl teď 1. místopředseda. Děkuji vám za vše. Holt, život je boj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…