Bárta: Jurečka chytil fantas, a živě. Příčina? Půlka jeho buňky ODS půjde bručet

25.06.2013 10:16

Byl jsem hostem pořadu Hyde park, kde se kromě aktuálních politických témat jako role prezidenta republiky ve vládní krizi, hazard, Miroslav Kalousek či role Jana Kubiceho, řešil také plzeňský kmotr Roman Jurečko, který mi zavolal živě do vysílání.

Bárta: Jurečka chytil fantas, a živě. Příčina? Půlka jeho buňky ODS půjde bručet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Asi je zbytečné ptát se, proč moderátor Daniel Takáč nezadal ani jednu s vysoce palcovaných otázek,  pravděpodobně to bylo tím, že  všechny byly pozitivní, ale to nechme stranou. 

Hned v úvodu jsem byl konfrontován nejžhavější otázkou posledních dní, zda podporuji prezidenta Miloše Zemana v sestavování úřednické vlády. Připomněl jsem divákům, že zvolený prezident má právo využívat pravomoci, které využívali už ti před tím a Zeman je prostě může využít až na doraz.

Zopakoval jsem také stanovisko strany, že VV jsou jednoznačně pro konání předčasných voleb. Zároveň jsou pro to, aby Kalousek a Kubice co nejdřív opustil ministerstvo financí, resp. vnitra. Každý den, co je Kubice a Kalousek u moci roste možnost ovlivnění svědků a narušení vyšetřování.

Do pořadu se také dovolal plzeňský kmotr Roman Jurečko, jenž se asi cítí nevyužitý, když mu policie obvinila členy představenstva jeho plzeňské ODS a jeho Plzeňské Teplárenské, kteří podle policie nastrčili bezdomovce jako bílého koně, aby pumply daňové poplatníky o miliony korun daňovým únikem s pohonnými hmotami.

Jurečko se snažil divákům vsugerovat, že nás dva seznámil Tomáš Hrdlička a že jsem loboval ve prospěch Vrchního státního zástupce Rampuly. Ptám se, proč tyto lži pan Jurečko neuvedl do soudního spisu, když svědčil v mé kauze. Bál se snad křivého svědectví? Proč pouští takovéto nesmyslu do éteru? Zvážím v souvislosti právní kroky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Právě to odpolitizování státní správy bylo ze služebního zákona vyjmuto

23:08 Mračková Vildumetzová (ANO): Právě to odpolitizování státní správy bylo ze služebního zákona vyjmuto

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 23. května 2024 k zákonu o státní službě