Barta (OČR): Narovnat, okecat, nebo přitvrdit?

20.02.2016 15:49

Nerovné postavení „podnikatelů“ netkví v jejich poctivosti, ale v postavení před zákonem. Podnikateli jsou všichni, kteří podnikají, tedy všichni, kteří prodávají služby či výrobky.

Barta (OČR):  Narovnat, okecat, nebo přitvrdit?
Foto: pixabay.com
Popisek: účetnictví - ilustrační foto

Právnické i fyzické osoby. Rovné postavení je skutečná rovnost vyjádřená odpovědností vlastníků. Posledním „úletem“ je EET, která postihuje zase jen některé skupiny, především malé a neschopné obrany.

Za své konání musí být odpovědni vlastníci podnikatelských aktivit a to fyzicky a bez rozdílů. Vlastníkem právnických osob jsou v akciové společnosti akcionáři, v sro vlastníci podílů, v družstvech družstevníci adt. Vždy to ale jsou fyzické osoby s vlastní peněženkou, kam jdou výsledky jejich podnikatelských aktivit.

Proč je rozdílně posuzována fyzická osoba, OSVČ, korporátní společnost (a.s., s.r.o., družstvo…)? Podnikatelské prostředí musí nabízet stejné podmínky pro všechny účastníky trhu a všem musí být měřeno stejným metrem!

Chceme-li rovné podnikatelské prostředí, musí za své podnikání a aktivity odpovídat majetkově i trestně jejich vlastník. Je smutné, že krachují právnické osoby a jejich dluhy platí všichni občané země. Řešení je přitom jednoduché. Všem stejná práva i odpovědnost.

Narovnat znamená stejné podmínky

Narovnání podnikatelského prostředí je otázkou narovnání základních vztahů v podnikání. Narovnat znamená stejné podmínky. Kdy začne platit, že za své dluhy budou odpovědni ti, kteří je způsobí? Ukončení beztrestnosti těch, kteří okradou při svém podnikání ostatní účastníky obchodu tím, že neplatí faktury musí jednou skončit! Není možné, aby byli čestní okrádáni legálně s požehnáním lidí, kteří jsou občany voleni k ochraně jejich práv!

„Ujeté“ výroky některých politiků o dluhové amnestii jsou zcela nesmyslné. Taktéž jejich zdůvodnění, že každý musí zvážit komu prodává a vstupuje do rizika nezaplacení dodávky služeb, zboží či půjčených hodnot. Legalizace zákazu hotovostních plateb ať už co do výše částky nebo druhu platby jsou opět jenom lobby aktivitami ve prospěch bank a nepoctivých lumpů.

Kdy začne platit právo a spravedlnost v této zemi?

Občané! Není čas vyměnit vládnoucí mafii za slušné, moudré a spravedlivé, kteří budou za poctivou práci pro Vás, brát zaslouženou odměnu? !!!

Občané, uvažujte! Ještě je čas, ale rychle ho ubývá!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…