Barta (OČR): Násilná kriminalita v ČR po 1.3.2015 – bude se zvyšovat?

05.03.2015 5:29

Zákaz výplaty hotovosti sběračům kovů a odpadů za vykoupené sběrné suroviny může od 1.3.2015 zvýšit násilnou kriminalitu v ČR. Opatření každopádně pomůže k dalším ziskům bank a černým obchodům s odpady!

Barta (OČR): Násilná kriminalita v ČR po 1.3.2015 – bude se zvyšovat?
Foto: Hořice na Šumavě
Popisek: Sběrný dvůr

Dva miliony obyvatel České republiky na hranici bídy a pod ní, je děsivým, ale pravdivým číslem. Zvyšující se nezaměstnanost, nelítostné drancování majetku exekutory, zvyšování platů arogantních úředníků a hledání dalších cest, jak z lidí dělat žebráky je smutnou realitou současnosti.

Stále roste počet lidí, kteří končí na dlažbě jako bezdomovci, bez příjmů, bez majetku, bez budoucnosti a bez nadějí na normální život.

Frustrovaní lidé, bez peněz, většinou odkázaní na to, co naleznou v popelnicích či odhozené na ulici. Mnoho z nich se snaží přežít sběrem papíru, kovů nebo jiných surovin, které se do 1.3.2015 nechaly zpeněžit ve sběrnách druhotných surovin. To je jedna část lidí na okraji společnosti.

Druhá část lidí bez peněz se ale živí krádežemi a násilnou trestnou činností. Nemají už co ztratit. Nemají nic a to jim nikdo nevezme!

Pokud jim je opravdu už nejhůř, neváhají přepadnout kohokoliv, podvést, ublížit na zdraví a dokonce i zabít. A co jim následně za to může hrozit? Péče věznic hotelového typu „all inclusiv“.

V České republice dostanou gauneři páchající bezpráví teplé bydlení, stravu, možnost kulturního vyžití, možnost studia či sportu. Dokonce mohou i na vycházky. A pracovat? Ve většině případů nemusí. Proč tedy neloupit a nerespektovat zákony, když se daňoví poplatníci o takové lidi velkoryse postarají.

Mnohdy dostávají po dobu vazby i poslanecké platy a následně ještě odškodné za vazbu.

Od 1.3.2015 začal platit zákaz hotovostních plateb při výkupu druhotných surovin od fyzických osob, prosazený a realizovaný Ministerstva životního prostředí.

Touto skutečností bude zlikvidován poslední zdroj těch slušnějších lidí na okraji společnosti, kteří nic nemají. Co jim zbude potom? Krást a loupit?

Proč jsou trestáni ti, kteří se živí čištěním našeho životního prostředí a sběrem odpadu, který již dosloužil a původní vlastník nemá zájem odpad ve sběrně předat, protože se mu to nevyplatí?

Pokud dochází k výkupu kradených a veřejně prospěšných věcí, například kanálová víka nebo dopravní značky, musí být odpovědný ten, kdo takové věci vykoupí. Tomu by měl hrozit peněžitý trest případně odebrání povolení k činnosti.

Banky v ČR (všechny v rukou zahraničního kapitálu, s vyjimkou Fio a.s.) účtují takové poplatky, že je nereálné je platit z normálního sběru, kdy by výkupce měl posílat platby přes bankovní účet. Poštovní poplatky znají též všichni.

Určitě není rentabilní ani rozumné za nastavených podmínek odpad sbírat pro předání ve sběrnách. Je možné, že by podpora bankovních domů byla (vedlejším či dokonce hlavním) lobby úmyslem MŽP?

Pokud se zastaví sběr odpadů a lidé, kteří dosud žili z finančních prostředků z takového sběru, musí ke svému přežití získat prostředky jinde. Bude to násilná kriminalita?

Ponese odpovědnost za narůstající násilí MŽP, respektive úředníci, kteří opatření prosadili?

Ponesou tito lidé odpovědnost za zvýšené množství odpadů v přírodě a na ulicích?

Kdy začne platit osobní odpovědnost těch, kteří prosazují opatření škodící lidem, přírodě i společnosti?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: OČR

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.