Barta (OČR): Šaškárna po česku aneb Jak bavit svět za peníze daňových poplatníků

14.08.2018 18:17

Humor je kořením života a čím ho je více, tím lépe. Neplatí to ale v případech šaškáren inspekcí a kontrolních úřadů, které to provozují za peníze daňových poplatníků.

Barta (OČR): Šaškárna po česku aneb Jak bavit svět za peníze daňových poplatníků
Foto: obcane-cr.cz
Popisek: Občané České republiky - logo

Exces České inspekce životního prostředí, která oznámila zahájení přestupkového řízení kvůli spáleným trenýrkám prezidentem republiky, docela dobře baví veřejnost a odpoutává tak lidi od jejich existenčních starostí.

Byly doby, kdy inspekce, hygiena a jiné kontrolní orgány byly vytvořeny proto, aby lidem pomáhaly, informovaly je o novinkách a povinnostech, radily a doporučovaly. Ty doby jsou už ale dávno pryč. Dnešní doba vygenerovala vrchnost v podobě biřiců a drábů, kteří si příchází nekompromisně pro výpalné ve formě pokut. Zaplatíš dobrovolně nebo ti ukážeme! Většina toto výpalné zaplatí, aby měla klid a pokoj od buzerace, která je odvádí od práce a ztrpčuje život.

Český úředníček s kulatým razítkem a služebním průkazem vyrostl a troufá si čím dál tím víc. Je smutné, že mnohdy chybí logika, aby „zdatní úředníci“ neplýtvali penězi daňových poplatníků.

V případě spálených trenýrek je naprosto jasné, koho se spálené trenýrky týkají a možná došlo i inspekci, že existuje institut imunity, která se na prezidenta vztahuje. Přesto řízení o přestupku bylo zahájeno.

Kdo platí náklady na lidi z Inspekce životního prostředí? Občané!

Kdo rozhoduje o kauze trenýrky? Nikoliv ČIŽP jako instituce, ale jedinec či skupina osob.  ČIŽP jako instituce za nic nemůže! Vše je o lidech! Jednotlivcích.

Je třeba konečně nastavit osobní odpovědnost a přestat se schovávat za firmy či instituce nebo státní orgány.

Lidé, kteří konají nesprávně, byť to vědí, tedy úmyslně,  musí být povinni ze svého uhradit veškeré náklady na řízení, které bylo  zbytečné. A to do poslední koruny.

Protože existuje mnoho správních žalob na rozhodnutí státních orgánů, které se chovají arogantně a nesprávně, je třeba i v takových případech nastavit osobní odpovědnost s povinností náhrady vynaložených nákladů a samozřejmě vzniklé škody jednáním příslušníka či člena správního orgánu či úředníka.

Umí si někdo představit ten boží klid, pohodu a konec buzerace? Nastává doba, kdy bude nutné se zabývat osobní odpovědností a vyžadovat plné plnění po těch, kteří způsobí škodu. Lidé, kteří tak budou činit v pracovní době, budou muset navíc vrátit mzdu, kterou od státu/občanů za svou špatnou práci (zmetek) získali!

Platit náklady a mzdu účastníkům za řízení proti občanu s imunitou je asi výsměchem logice. Taktéž výsměchem je skutečnost, že stejným lidem od ČIŽP nevadí silvestrovské a jiné ohňostroje, kdy se celá města zahalují neproniknutelným dýmem a je umění to udýchat. To nikomu nevadí? Proč? Neničí se životní prostředí obrovským množstvím spalin z pyrotechniky a netrpí zvířaty i lidi nadměrným hlukem? To je v pořádku?

Například namísto, aby se věnovali pracovníci ČIŽP ochraně životního prostředí tím, že bude platit zákaz skládkování papíru na skládkách, jsou tam denně naváženy stovky tun papíru, kartonu a dalších forem papíroviny. Za co platí občané ČIŽP? Za buzeraci nebo ochranu přírody?

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …