Bartoň (Piráti): Vláda o platech učitelů v příštím roce stále mlží

17.05.2019 21:32

Dnešní vystoupení ministryně financí Aleny Schillerové na sjezdu Českomoravského odborového svazu pracovníků školství nepřineslo z pohledu Pirátů ve věci navyšování platů učitelům na příští rok nic konkrétního.

Bartoň (Piráti): Vláda o platech učitelů v příštím roce stále mlží
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Přestože ministryně financí přislíbila, že přizpůsobí tvorbu státních rozpočtů v dalších letech tak, aby byl dodržen vládní slib na zvýšení platů učitelů do roku 2021, o diskutovaném zvýšení platů učitelů na rok 2020 však nepadlo ani slovo.

Piráti dlouhodobě žádají vládu o odpověď na to, jakými konkrétními kroky chce dosáhnout navýšení platů učitelů v roce 2020. Je to pro nás důležité tím spíše, že se chystají škrty ve státním rozpočtu. I z tohoto důvodu jsem na březnové schůzi Sněmovny navrhnul usnesení, které opakovaně vyzývalo vládu ke zvýšení platů učitelů na 130 % průměrné mzdy ještě v roce 2020. Druhý den po schválení výzvy se vládní poslanci s podporou komunistů rozhodli hlasovat navzdory veškerým sněmovním procedurám proti tomuto dříve přijatému usnesení. To jen dokazuje, že vláda nemá v úmyslu platy pedagogů pro příští rok zvyšovat. Růst platů pedagogických i nepedagogických pracovníků vnímáme jako zásadní podmínku pro zlepšování situace v regionálním školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu