Bartoš (Piráti): Nečasová na pirátském autobusu zůstane

01.09.2017 19:06

Pokud opravdu soud žádost paní Nečasové (Nagyové) o předběžné opatření zamítl, jak píše server iRozhlas.cz (Piráti oficiálně žádné vyjádření soudu neobdrželi), jsem velmi rád, že svoboda slova v téhle zemi ještě žije.

Bartoš (Piráti): Nečasová na pirátském autobusu zůstane
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Šéf Pirátské strany Ivan Bartoš

Kreslit tykadla politikům na vlastní autobus se ještě smí. Chvíli jsem se bál, zda si paní Nečasová (Nagyová) nepodvolila i zdejší soudy. Naštěstí tomu tak není a my můžeme dál svobodně vyjadřovat, co si o politicích ztvárněných na našem autobusu myslíme.

Pirátský autobus připomíná kauzy, které hýbaly veřejným míněním a přesto v nich stále nepadly pravomocné rozsudky nebo se dokonce k soudu ani nedostaly. Piráti rozhodně nebudou zasahovat do nezávislosti justice, naopak, náš cíl je umožnit policistům a státním zástupcům korupční kauzy nezávisle vyšetřit, a to i pokud se týkají premiéra nebo ministra financí.

Případ současně ilustruje nutnost modernizovat justici. Zatímco soud už sdělil své rozhodnutí o předběžném opatření novinářům, v datové schránce Pirátů stále nic není.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích