Bartošek (KDU-ČSL): Ochránkyně práv proti lidským právům

30.01.2017 12:34

Tak nějak od začátku tohoto „případu“ jsem si říkal, že jde o bouři ve sklenici vody. Bohužel se ukázalo, že ve jménu ochrany lidských práv, byla takřka pošlapána lidská práva druhých. V tomto případě ředitelky střední školy.

Bartošek (KDU-ČSL): Ochránkyně práv proti lidským právům
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Její jednoduché a úřednicky správné rozhodnutí bylo ombudsmankou mediálně rozvířeno, nafouknuto, zveličeno, překrouceno... Selský rozum a fakta, pseudomultikularitě navzdory, zvítězil. V médiích jsem se dočetl: „Obvodní soud pro Prahu 10 zprostil Střední zdravotnickou školu v Ruské ulici žaloby z diskriminace somálské dívky. Ta tvrdila, že jí škola zakázala nosit šátek, čímž ji nepřímo diskriminovala. Soudkyně však dospěla k závěru, že se Somálka nikdy nestala studentkou školy a nemůže proto uplatnit nárok podle antidiskriminačního zákona.“ Dobrá zpráva.

Současně s tímto verdiktem jsem si však kladl a stále kladu otázku PROČ? Proč se tato somálská dívka, která ze své země utekla, protože nechtěl být proti své vůli provdána za příslušníka ozbrojených milic tzv. Islámského státu, „zakousla“ do pomocné ruky nabízející azyl a vzdělání. Co, nebo spíše KDO za tím vším stojí. Je celý tento případ z dívčiny hlavy? Nebo z hlavy jiné, která není až tak poháněna snahou pomoci dívce v nouzi, ale „pomoci“ sobě samému, nejlépe k nějakým státním „humanitárním“ příspěvkům?

Psáno pro blog.idnes.cz

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.