Bartošek (KDU-ČSL): Prezidente, proč?

21.11.2014 12:35

Častokrát v životě, vlastně každodenně, se sám sebe ptám PROČ? Proč se něco děje tak, jak se děje, proč lidé reagují tak, jak reagují, proč vlastně vůbec…

Bartošek (KDU-ČSL): Prezidente, proč?
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Takové další Proč mne napadlo hned poté, co média ovládla smršť reakcí na jeden konkrétní a poměrně jadrný způsob vyjadřování prezidenta republiky.

Vracet se k popisu pozadí celé událostí není nutné, všichni víte, o čem hovořím! Osobně nesouhlasím s tím, že prezident národa mluví sprostě, ale zároveň si říkám, že by právě on, jako člověk chytrý a cílený stratég, veřejně nevystoupil takto prvoplánově neotesaně, ale že jistě sledoval nějaký cíl, měl nějaký skrytý důvod. Já ho ale v tuto chvíli nejsem schopen rozkrýt a asi ani nikdo další v tom zatím nemá jasno. A tak mi zbývá jen přemýšlet, jak vysvětlit svým vlastním dětem, že hlava národa používá slovník, který nikdo jeho pozice není hoden… Když se ale nad tím vším zamyslíme ještě hlouběji, zjistíme, že všichni teď řešíme jediné. Jak sprosté bylo jeho vystoupení, jak urážlivá slova pronikla na veřejnost a mě k tomu všemu napadají další a další Proč. Proč se neptáme na detaily cesty prezidenta do Číny? Proč nikde nezaznělo, s kým se tam setkal a co se mu tam podařilo projednat? Proč pro návrat zpět do vlasti využil soukromé letadlo? Bylo důvodem jeho vulgárního vystoupení zcela mimo normu slušnosti jednoduše „něco“ národu předhodit (a ten na to velmi snadno skočil) a strategicky něco jiného, možná významnějšího, zakrýt? A mám tu hned další Proč? Proč prezident republiky zpochybňuje brutalitu policejního zákroku proti studentům v listopadu 1989, kdy všichni víme, ať jsme to osobně zažili, či „pouze“ nahlédneme do zápisu, že se o standardní postup rozhodně nejednalo?

Co skutečně je skryto za tím, že prezident jedná tak, jak jedná, mluví tak, jak mluví a zastává nahlas názory, které zastává? Jaký má důvod stylizovat se do osobnosti, pro kterou je zdánlivě jednodušší naštvat (a poštvat ještě více proti sobě) národ, než jej sjednocovat, což funkci prezidenta přísluší? Co je za tím vším skryto a co bude v duchu jeho strategického myšlení a jednání nyní následovat? Co? Proč?

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

reklama

autor: kdu.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

11:04 Paroubek (ČSSD): Přehnaně drahá audience premiéra Fialy u amerického prezidenta Bidena

Základní otázka zní, kolik stojí vstupenka do Bílého domu, sídla amerických prezidentů.