Bartošek (KDU-ČSL): Vaše chování je chování komunistů před rokem 1989

11.03.2020 15:05

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 11. března 2020, návrh na volbu členů Rady České televize.

Bartošek (KDU-ČSL): Vaše chování je chování komunistů před rokem 1989
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek

Děkuji, pane místopředsedo. Pane kolego Plzáku, prostřednictvím pana předsedajícího, o tom základním nepochopení, oč tu běží, protože co se týká Rad, máme hledat profesionály, kteří jsou schopni zajistit nezávislost veřejnoprávních médií, kteří rozumí ekonomice, žurnalistice a jsou odborníci.

Vztah k jakékoliv politické straně je zcela za hranou, je manipulativní a zavání to tím, co jsme tady měli před rokem 1989. (Slabý smích.) Slyším smích. Je to na stejné úrovni, jako kdybyste u jiných zákonů například hledali, zda tento zákon přinese prospěch Agrofertu nebo některé firmě nebo odvětví v rámci holdingu. Tady je to o to horší, že zde se bavíme o svobodě médií, jednomu ze základních pilířů demokracie. A jestliže pro vás je naprosto klíčová a důležitá informace, jaký daný člověk má vztah k hnutí ANO, a jestli je sympatizant premiéra, anebo jakékoliv jiné politické persony - a vy to vztahujete k vašemu premiérovi, tak to je jasná politizace těchto rad, je to zcela za hranou. A jestliže se oháníte soukromým mailem, tak v tento moment to je zcela mimo mísu.

Protože to, k čemu směřujete, je dosazení lidí, kteří budou plnit politické zadání hnutí ANO. Je mi líto, že vaše chování, je chování komunistů před rokem 1989.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…