Bartošek (KDU-ČSL): Zpoplatnění WiFi – také Vám to připadá jako absurdita?

23.01.2015 16:10

Zpoplatnění bezplatné WiFi – také Vám to připadá jako absurdita? Když jsem si v roce 2012 přečetl, že jakési Sdružení výtvarníků Karlova mostu vyžaduje zaplacení za focení na Karlově mostě s použitím stativu nebo za umístění fotky z tohoto mostu na sociální sítě, tak jsem nevěřil, co se dá vymyslet a prosazovat za absurdní nesmysl.

Bartošek (KDU-ČSL): Zpoplatnění WiFi – také Vám to připadá jako absurdita?
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

To, co jsem si přečetl dnes, a sice že úředníci Ministerstva průmyslu a obchodu vymýšlejí zpoplatnění bezplatných kmitočtů (nelicencovaných), které se užívají např. celosvětově na počítačovou WiFi, tak to mně zdvořile řečeno „hnulo žlučí“.

Zdá se, že úředníci Ministerstva průmyslu a obchodu podlehli lobby provozovatelů „internetu po drátě“ a chtěli pobít WiFi připojení. Naše republika je totiž rekordmanem v připojení domácností bezdrátově, ČSÚ uvedl v roce 2013 něco kolem 51%. Chápu, že je to dráteníkům trnem v oku a rádi by i tento koláč dostali na svůj stůl. To, co je na celé planetě zdarma, s vážnou tváří chtěli u nás zpoplatnit a tak tuto službu občanům zdražit.

Pravda, chtěli prý zpoplatnit jen profesionální užívání WiFi, ale zajímalo by mě, jak by nějaká moudrá hlava rozhodovala, co je a co není profesionální. Kdybychom toto dopustili, tak by také mohl vzniknout úřad na kontrolu používání chodníků a vymáhat poplatek od pošťáků a roznašečů letáků, kteří používají chodníky „profesionálně“ pro zdolání posledních metrů, právě jako bezdrátoví poskytovatelé internetu.

Ale nepropadejme skepsi. Ostražitý pan ministr včas zasáhl a tento neřád pobil již v zárodku, ale kolik podobného plevelu ještě někde klíčí? Ostatně nechce nové zastupitelstvo Prahy také vymýtit ono Sdružení výtvarníků Karlova mostu? ... tedy pokud dál kazí návštěvníkům historického jádra Prahy zážitky svým vměšováním do jejich samozřejmých práv.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…