Bašta (BOS): Anonymní rasistická revoluce

06.07.2020 22:39

Dříve se říkalo: "Vytloukat klín klínem". Dnes se rasismus řeší rasismem na ruby. Nebo je zde demokracie skrytě měněna v anarchii?

Bašta (BOS): Anonymní rasistická revoluce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Bašta

Již dlouho platí, že fotografie vypovídá o duchu doby více než dlouhé projevy či komentáře. Zejména máme-li k dispozici snímky ze dvou vzdálených, ale bohužel podobných historických událostí. Takto na mne zapůsobila fotka ženského fotbalového týmu v USA, kdy před začátkem zápasu při hraní hymny všechny hráčky klečí, aby uctily zabitého černošského kriminálníka. Pouze brankářka stojí s rukou na srdci a vzdává čest hymně své vlasti. Velmi mi to připomnělo ikonický snímek z roku 1936, který zachycuje nadšené hajlování dělníků přihlížejících slavnostnímu spuštění cvičné lodi Horst Wessel na vodu. Uprostřed davu stál muž zachmuřeného vzezření se založenýma rukama, který s e odmítl k nacistickému pozdravu připojit.

Podobnost obou historických momentů je i v tom, že Horst Wessel byl člen nacistických oddílů SA, známý svým násilnickým chováním. Do dějin se zapsal tím, že napsal nacistickou hymnu a ve svých 22 letech v roce 1930 byl zabit německými komunisty.

Anketa

Vadí vám, že vláda plánuje schodek rozpočtu 500 miliard?

69%
31%
hlasovalo: 11578 lidí

Počínání rasistického politického hnutí Black Lives Matter (BLM) však nemá analogie jen v Německu na počátku třicátých let, kdy všechny politické akce doprovázely násilnosti, ale ještě více připomíná carské Rusko v únoru 1917. Imperium se tehdy nacházelo v krizové situaci kvůli své účasti v První světové válce. Po třiceti měsících bojů, velkých lidských ztrát, demoralizace a hladu se v tehdejším hlavním městě Petrohradu vytvořila výbušná situace. Mimo jiné kvůli tomu, že se do anonymity metropole stáhly desítky tisíc zběhů a nejrůznějších lidí na okraji společnosti.

Ti nakonec dokázali změnit původně poklidné protesty proti problémům se zásobováním v sociální bouře doprovázené rabováním. Důsledkem byla abdikace cara a vznik Prozatimní vlády. Takzvaná Únorová revoluce (co se odehrála v březnu) se velmi podobala tomu, co dnes pozorujeme ve Spojených státech – byla původně anonymní a jen chtěla svrhnout panovníka. BLM také (podobně jako Žluté vesty ve Francii) nemá vůdce a jedním z jeho cílů je zabránit znovuzvolení Donalda Trumpa. Pandemie koronaviru ostatně válečné poměry připomíná. Protestní hnutí pak svým neskrývaným protibělošským a protiasijským rasismem zase připomíná nacismus a jeho teorii o nadřazených a podřadných rasách.

Protože se pokouší o diktaturu menšiny (13% populace) nad většinou (minimálně 60%) velmi pravděpodobně dříve či později přivede zemi k recidivě války Severu proti Jihu. Vzhledem k tomu, že nejviditelnější postavou BLM je mrtvý George Floyd, výsledek konfrontace lze snadno odhadnout i přes masivní mediální podporu tohoto anticivilizačního hnutí. Ostatně, mám pocit, že současná podoba protestů začíná děsit i jejich původní sponzory, protože centra velkoměst v USA občas připomínají záběry z Arabského jara před lety. Pan Soros a další zapomněli na to, že anarchie je jedna z nejhorších forem diktatury, sice nejvíce postihuje chudé, bezpečný však před ní není nikdo.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu BEZPEČNOST, ODPOVĚDNOST, SOLIDARITA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…