Bastlová (ČSSD): Bytes v roce 2016 snižuje cenu tepla pro své odběratele

10.01.2016 20:59

Činností městské společnosti Bytes Tábor s.r.o jsou nejen opravy a rekonstrukce bytového fondu města, ale i provoz tzv. „tepelného hospodářství“, tedy nákup tepla od Teplárny Tábor a.s., rozvod tepla a TUV (teplé vody) do bytů, provoz kotelen, výměníkových a domovních předávacích stanic.

Bastlová (ČSSD): Bytes v roce 2016 snižuje cenu tepla pro své odběratele
Foto: ČSSD
Popisek: Olga Bastlová

Na prosincové radě města byl schválen finanční plán společnosti na rok 2016 a předběžná cena tepla ve výši 584,- Kč/GJ (bez DPH) – tedy snížení ceny tepla o 14,- pro odběratele Bytesu. Ve výpočtu ceny byly zahrnuty náklady na nákup tepla od teplárny, která ale avizovala navýšení ceny pro Bytes na příští rok o 1%.. I přesto, že Bytes počítá s nárůstem nákladů za nákup tepla od teplárny (je zaměřena na výrobu tepla i el. energie), finanční plán Bytesu navrhuje cenu tepla pro své odběratele snížit. Obyvatelé běžného bytu o výměře cca 70 m2 mohou tak ročně ušetřit až 700 Kč. Finanční plán Bytesu zohledňuje vnitřní úspory, výhodnější nákupy plynu a elektřiny na burze, napojení nových odběrných míst, přehodnocení a ukončení externích právních služeb, snížení odpisů a další faktory. V roce 2016 předpokládáme celkové náklady spol. - cca 157 mil. Kč, celkové výnosy – 161 mil. Kč. Hospodářský výsledek spol. kladný - tedy cca 4 mil. Kč.

Ing. Olga Bastlová, místostarostka města (ČSSD)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…