Bastlová (ČSSD): Možnost bydlet, konec privatizace a rozprodeje bytového fondu města?

23.08.2015 21:46

Bydlení patří nesporně k základním potřebám člověka. Dne 8. 6. 2015 jsme předložili zastupitelům města Tábora ke konečnému schválení návrhy na změny ve stávajících zásadách pro prodej městských bytů.

Bastlová (ČSSD): Možnost bydlet, konec privatizace a rozprodeje bytového fondu města?
Foto: ČSSD
Popisek: Olga Bastlová

Základní myšlenka byla zastavit prodej malých bytů (do 55m2) a ponechat je již nadále v majetku města pro dostupné nájemní bydlení, které by mělo být jakousi záchrannou sítí pro ty, co si nemohou pořídit byt za tržní ceny. Zároveň byla pro nájemce zrušena možnost odkoupení bytu po 3 letech od uzavření nájemní smlouvy (jen u nově uzavíraných smluv). Bez ohledu na svou sociální nebo finanční situaci, měli tak někteří možnost si byty již po 3 letech pořídit za zvýhodněnou cenu, případně je i dále prodat za cenu tržní. Město má povinnost využívat majetek účelně a hospodárně. V souladu s návrhem státní koncepce bydlení pro osoby v bytové nouzi chceme do budoucna ponechat startovací byty pro mladé rodiny, byty pro manžele po rozvodu, nebydlící, byty bezbariérové a sociální pro seniory, pro osoby zdravotně postižené, pro příjemce příspěvků a doplatků na bydlení, pro neziskové organizace (jejich klienty), které garantují platby nájmu, případně i poskytnout byty dětem, kterým končí pobyt v dětském domově. Rozprodávat dále již bytový fond pod vidinou rychlých hotových zisků není strategické řešení. Je důležité zvážit jaké služby a možnosti chce město poskytovat svým občanům samo, a co naopak nechá soukromé sféře (více na www.taborcz.eu)

Ing. Olga Bastlová, místostarostka města (ČSSD)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…