Bašus (TOP 09): Proč jsem proti rouškovnému

29.11.2020 10:54

Nedávno jsem na Facebooku vedl polemiku na téma rouškovné 5 000 Kč pro seniory s paní poslankyní Pastuchovou, která se snažila dát najevo, že kritikou tohoto opatření nemám rád seniory a že si jich nevážím. Dovolil jsem si k jejímu článku k tomuto tématu napsat "když sekera, tak pořádná". Důvodem mého negativního postoje není neúcta k vyššímu věku, ale nekoncepčnost celého opatření.

Bašus (TOP 09): Proč jsem proti rouškovnému
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Rouškovné přichází v době, kdy stát řeší finanční příjmy z důvodu pozastavené ekonomiky. Má rozprodané státní rezervy, jede na dluh. Testování na Covid stojí denně několik milionů. Senioři jsou dle vlády stresování. S tím souhlasím, ale co takoví živnostníci, kteří živí svou rodinu. Matky samoživitelky, které přišli o práci. Malé firmy, které musejí propouštět své zaměstnance nebo je platit defacto za neodvedenou práci, děti, kteří přichází o školní výuku ve skupině ve škole. Ti stresováni nejsou?

Jestli chceme pomoci, tak všem stresovaným. Nemyslím si, že 5 000 Kč nahradí ztracené rodinné kontakty, přátelé a podobně. Že někteří senioři nemají na léky apod.? Více než almužna pomůže systémová a koncepční pomoc. Někteří lidé v produktivním věku si nemohou dovolit ani marodit. Dále otázkou zůstává, zda si vláda opravdu seniorů váží, protože její jednání a ekonomickou nezodpovědnost odnesou seniorů milovaná vnoučata, a to jim chce vláda udělat?

Pět tisíc korun je díra 15 miliard do státního rozpočtu. Pro představu to je skoro devět milionů testů na Covid, což je při denním testování cca 7000 testů cca 1260 dní testování a tím pádem i předcházení šíření. A to nemluvím o léčbě těžce nemocných nebo lepší ochrana seniorů, např. nákupem lepších respirátorů apod. Protože ty si senior nemůže dovolit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie