Baxa (ODS): O přijímačkách a maturitách má rozhodovat Parlament, ne ministerstvo

20.08.2020 11:30

Místopředseda ODS chtěl, aby o maturitách a přijímacích zkouškách rozhodoval ve zvláštních situacích Parlament, nikoliv pouze ministerstvo. Předložil příslušný pozměňovací návrh, který ale ve sněmovně zamítla vládní koalice.

Baxa (ODS): O přijímačkách a maturitách má rozhodovat Parlament, ne ministerstvo
Foto: Redakce
Popisek: Martin Baxa (ODS)

„Ministr Plaga prosadil do zákona možnost, aby o přijímačkách a maturitách ve zvláštních případech rozhodovalo ministerstvo. Už na jaře letošního roku se přitom ukázalo, že ministerstvo rozhodovalo o provedení těchto zkoušek zmatečně, na poslední chvíli, a navíc připravilo žáky o druhý pokus jednotných přijímacích zkoušek na střední školy. Proto předkládám pozměňovací návrh, který tuto část z návrhu zákona vypustí. O takto závažných věcech, které mohou ovlivnit budoucnost celých ročníků, by měl rozhodovat Parlament, nikoliv pouze ministerstvo,“ vysvětluje místopředseda ODS Martin Baxa.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.