Baxa (ODS): Odmítáme další experimenty se školami

02.04.2021 17:54

Školský expert ODS Martin Baxa kritizuje nápad ministra školství otevřít školy jen podle jednotlivých okresů.

Baxa (ODS): Odmítáme další experimenty se školami
Foto: Redakce
Popisek: Martin Baxa (ODS)

„Jednoznačně tento záměr odmítám. Vládní PES, který vycházel z údajných přesných epidemických dat, nikdy pořádně nefungoval. A proč se najednou má zrovna otevření škol stát předmětem takových experimentů? Učitelé jsou průběžně očkováni, ve školách se má testovat, výuka bude z vůle vlády rotační, takže není žádného důvodu provádět ještě další omezení. Děti se musejí vrátit do škol!“ říká místopředseda ODS Martina Baxa.

AntiCovid tým koalice SPOLU už před týdnem představil plán návratu dětí do škol s požadavkem, aby se první vlna otevření odstartovala už 12. dubna. Vláda to nejprve odmítala, ale nakonec i tento náš plán přejala. Ale ministři školství a zdravotnictví včera oznámili, že i tento omezený návrat proběhne podle epidemické situace v jednotlivých okresech, a navíc rotačním způsobem.

„Vláda nepředložila pádné argumenty pro návrh, aby se děti po týdnech střídaly mezi výukou ve školách a on-line výukou. Tento systém velmi zatíží rodiče a dětem přinese jen částečný návrat do běžného režimu,“ dodal Martin Baxa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích