Baxa (ODS): Stávka problémy českého školství neřeší, ale rozumím učitelům

06.11.2019 15:02

„Dnešní stávka školských odborů problémy českého školství nevyřeší a odborářský šéf František Dobšík nese zodpovědnost za její ukvapené, chaotické svolání a nepřesvědčivé zdůvodnění,“ říká školský expert ODS a stranický místopředseda Martin Baxa a dodává:

Baxa (ODS): Stávka problémy českého školství neřeší, ale rozumím učitelům
Foto: Redakce
Popisek: Martin Baxa (ODS)

 „Ale musím zdůraznit, že zcela chápu své učitelské kolegy, kteří se ke stávce připojili, neboť je premiér Andrej Babiš a ministr školství Robert Plaga opakovaně podvedli, když nesplnili jasně dané sliby na opakované zvýšení platů o 15 %.

Jako učitele se mě navíc osobně dotýká, jak vláda štve proti pedagogům veřejnost, když vytváří mylný dojem, že se jim neustále přidává. I to přispívá k degradaci učitelské profese, jak jsem dnes slyšel od kolegů na jedné z pražských základních škol.

Jako občanští demokraté máme pro tento problém jasné řešení, když prosazujeme zvýšení platů učitelům tak, aby jejich výše směřovala ke 150 % průměrného platu, a chceme také větší pravomoci ředitelů, aby měli možnost přidat nadprůměrně kvalitním učitelům“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.