Bayerová (KSČM): Na Promopro už podruhé doplatí stát

15.04.2014 20:17

Kauzu Promopro spojenou s dodávkami zvukové techniky v souvislosti s předsedáním naší republiky Radě EU v roce 2009 asi nemusím příliš představovat. Většina lidí si ji spojí s celou řadou dalších předražených zakázek.

Bayerová (KSČM): Na Promopro už podruhé doplatí stát
Foto: senat.cz
Popisek: Senátorka za KSČM Marta Bayerová

Zatímco v televizi běžela reklama slibující, že „Evropě to osladíme“, občané si museli utahovat pomyslné opasky. Ve světě se totiž naplno rozběhla hospodářská krize, se kterou se potýkáme dodnes a s jejími následky se budeme vypořádávat ještě spoustu let, ačkoliv v počátcích krize ministr financí Miroslav Kalousek tvrdil, že nás se nedotkne.

Také si mnozí vzpomenou na slova o tom, jak jsme si žili nad poměry, a musí se šetřit. Nejhorší na tom bylo ale právě to, že tato prohlášení zaznívala od těch, kteří na nízko příjmových skupinách šetřili, ale jinde naopak státní kase pouštěli žilou. Příkladem by mohla být zmiňovaná kauza Promopro. Daňoví poplatníci, tedy občané, zaplatili o téměř 400 milionů korun více, než měli.

V dnešních dnech tuto předraženou zakázku, která tedy firmě Promopro byla přidělena bez výběrového řízení, opět připomínáme. Zejména v souvislosti s pokutou udělenou Úřadu vlády ČR od finančního úřadu v Praze. Nedokážu říct, jestli je efektivní pokutovat tuto instituci. Platí zde totiž pomyslný příměr o dvou kapsách v jednom saku. Nicméně kdo by podle mne měl skutečně přijmout odpovědnost je bývalý vicepremiér a ministr obrany za ODS Alexandr Vondra. Ten však nebyl ani obviněn a dnes mj. jezdí po vysokých školách přednášet o bezpečnostních otázkách.

RNDr. Marta Bayerová

  • BPP
  • Angažuji se i v občanské iniciativě Alternativa zdola
  • mimo zastupitelskou funkci

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…