M. Běhounek (ČSSD): Vyjádření k obvinění ústeckých sociálních demokratů

05.05.2014 8:23

Jako zastupitel města Ústí nad Labem cítím potřebu vyjádřit k nedávnému obvinění čelních ústeckých sociálních demokratů.

M. Běhounek (ČSSD): Vyjádření k obvinění ústeckých sociálních demokratů
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Jako zastupitel města Ústí nad Labem bych se rád vyjádřil k situaci a k obvinění čelních představitelů města. S údivem sleduji, jak snadno a rychle lze někoho obvinit, skandalizovat jeho osobu, zcela mu převrátit život na ruby, a to jen na základě nepodložených vyjádření úředníka, který byl z úřadu propuštěn při jeho reorganizaci. Ve všeobecném povědomí se slovo politik dlouhodobě netěší veřejné oblibě ani respektu, ovšem kriminalizací této veřejné služby bude její vykonávání pro člověka, který se odhodlal ke vstupu do veřejného života, znamenat de facto trest.

Na posledním jednání zastupitelstva jsem byl při prodeji nevyužitých pozemků, které slouží jako příjezd a rozšíření sportoviště, nařčen z manipulace s odhadem ceny těchto pozemků. Poslední dva roky předsedám Majetkové komisi Rady města Ústí nad Labem a s lítostí jsem nucen konstatovat, že jsem prvním předsedou, který začal vyžadovat jako podklad k jednání Majetkové komise odborný posudek. Uvědomuji si, že zpracování posudky určitou částku daňového poplatníka stojí, nicméně pokud by tyto posudky byly vyžadovány vždy za posledních 20 let, tak si zcela jasně umím představit, v jak dobré rozpočtové kondici by se rozpočet města Ústí nad Labem nacházel. Tento hospodárný přístup v nakládání s veřejnými prostředky jsme se s kolegy ze zastupitelstva města Ústí nad Labem snažili přenést do všech ostatních sfér městské samosprávy.

Po posledních komunálních volbách, které se uskutečnily na podzim roku 2010, a po změnách ve vedení města se město po dluhovém období dočkalo konsolidovaného rozpočtu (viz informace zde: http://www.rozpocetobce.cz/seznam-obci/554804-usti-nad-labem kliknutím na "podrobnosti" se zobrazí vývoj rozpočtu od roku 2003). Nutno poznamenat, že přebytkového rozpočtu nebylo dosaženo slepým škrtáním, ale uvážlivým šetřením při současném zachování veškeré občanské vybavenosti zajišťované městem. Rozpočtový přebytek umožnil navýšení investic školám, opravy chodníků, navýšily se finance neziskovým organizacím a takto bych ve výčtu sáhodlouze pokračovat. Nikdy jsem nikomu nepochleboval a nečiním tak ani nyní, ale primátor Ing. Vít Mandík a vedení města si za tyto kroky zaslouží poděkování za dobré hospodaření s veřejnými financemi, jež bylo citlivé pro všechny obyvatele našeho města.

Jsem si plně vědom, že nastalá situace, kdy vedení města nakládá hospodárně s veřejnými prostředky, je trnem v oku ekonomické lobby, která byla dlouhá léta napojena na městský rozpočet a která by opět ráda přisála své penězovody k tomuto zdroji peněz. Je snadné zbavit se za stálého mediálního lynče nepohodlného politického oponenta před nadcházejícími komunálními volbami jeho skandalizováním policejním vyšetřováním, neboť je lhostejné, zda-li mu bude či nebude prokázána vina, stín pochybností a ztráta důvěryhodnosti na něm v jakémkoliv případě ulpí. To vše pak přes trestní oznámení podané „apolitickým“ občanským aktivistou, který vyslovil ambici kandidovat na primátora, a opřeným o výpověď úředníka, který bezpochyby není spokojen s tím, že své působení na magistrátu města musel nedobrovolně ukončit. Ptám se: kdo může mít zájem aby se něčí osvědčení „koně“ vrátili na magistrát?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…