Beitl (ODS): Nabízíme pomocnou ruku živnostníkům a podnikatelům nejen z Jablonce

17.04.2020 5:31

Od 14. dubna zahájila činnost bezplatná poradna pro živnostníky a drobné podnikatele zasažené koronavirovou krizí. Konzultace jsou poskytovány e-mailem nebo osobně v poslanecké kanceláři Petra Beitla v Jablonci nad Nisou.

Beitl (ODS): Nabízíme pomocnou ruku živnostníkům a podnikatelům nejen z Jablonce
Foto: Redakce
Popisek: primátor Jablonce nad Nisou Petr Beitl (ODS)

Po dodávce téměř 8 tisíc kusů respirátorů FFP2, která pomohla zejména zdravotníkům, pečovatelům, školám a školkám, ale i obcím v Libereckém kraji, tak přichází jablonecký poslanec Petr Beitl s další konkrétní pomocí.

Odborníci prostřednictvím e-mailu nebo při osobních konzultacích pomohou s orientací v systému státní podpory nabízené všem živnostníkům v souvislosti se škodami způsobenými vyhlášeným nouzovým stavem a opatřeními přijatými v rámci ochrany před šířením nového typu koronaviru.

Iniciativu vzešlou od místopředsedy místního sdružení ODS a daňového poradce Borise Pospíšila a poslance Petra Beitla jednoznačně vítá i Okresní hospodářská komora v Jablonci nad Nisou, která s poradnou spolupracuje. „Chceme lidem usnadnit orientaci ve státem nabízené pomoci, která bohužel není systematická a už prošla řadou změn. Chceme jim vysvětlit, kde a jak mohou žádat o náhradu pro své firmy, pro své zaměstnance atd.“ vysvětluje poslanec Beitl.

„Zorientovat se v neustále se měnícím systému státní pomoci není snadné, lidé se na mě a  na mé kolegy obrací s prosbou o pomoc, jsou zmatení. Jejich už tak komplikovanou situaci, do níž se dostali v důsledku  přerušení činnosti v souvislosti s opatřeními proti koronaviru, stát ještě více komplikuje složitostmi kolem slibované podpory. Je naší povinností jim pomoci a bezplatná poradna je logickým řešením,“ říká daňový poradce Boris Pospíšil.

Jak poradna funguje?

  • Dotazy můžete zasílat e-mailem na podnikatelska.poradna@gmail.com
  • K osobní konzultaci v poslanecké kanceláři na adrese Komenského 23/7 na pěší zóně v Jablonci nad Nisou je nutné je se předem objednat na telefonních číslech 777 025 101 nebo 603 489 934
  • K osobním konzultacím jsme k dispozici každé všední odpoledne mezi 14. a 17. hodinou

Převzato z profilu politika

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Soudci a platy. Jako když necháte lišku hlídat kurník

16:05 Mašek (ANO): Soudci a platy. Jako když necháte lišku hlídat kurník

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neústavnosti snížení platů soudců z roku 2022.