Bělík (TOP 09): Sociální služby nám nejsou cizí

13.02.2021 22:41

Nechceme a nemusíme spoléhat jen na to, s jakou pomocí přijde vláda. Lidem, kteří se ocitají kvůli epidemii koronaviru v potížích, pomáhají i členové místních organizací TOP 09 Hradec Králové a Trutnov.

Bělík (TOP 09): Sociální služby nám nejsou cizí
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Během prosince 2020 uspořádali menší předvánoční sbírku pro tři sociální zařízení v Královéhradeckém kraji. Další sbírky se připravují na březen.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

„Jako vysokoškolského studenta oboru sociální práce mě velice potěšilo, že se do sbírky zapojilo tolik členů obou místních organizací TOP 09. V letošním roce připravujeme další sbírky pro sociální zařízení v našem kraji, kdy chceme zapojit i další místní a regionální organizace TOP 09,“ uvedl hlavní koordinátor sbírek a člen sociálního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje Filip Bělík.

Členové TOP 09 zprostředkovali polohovací pomůcky, výtvarné pomůcky a roušky pro klienty i personál Denního stacionáře pro seniory – Centra sociální pomoci a služeb v Hradci Králové a také do domova pro seniory v Lamperticích.

Rukavice, roušky a sladké muffiny dovezli do Domu Matky Terezy. Tato sociální služba poskytuje noční noclehárnu pro lidi bez domova v Hradci Králové.

„Jistě má náš stát a neziskové organizace postupy a prostředky, jak pomáhat těmto lidem systémově. Ale současná mimořádná doba žádá mimořádná řešení. Rádi jsme proto pomohli,“ doplnil ředitel Gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové Matěj Ondřej Havel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi