Bellu (ODS): Demokracie sice není dokonalá, ale je jediná fungující

28.08.2015 14:50

Pod vlivem aktuální turbuletní situace ve světě, v ČR, ale i v Praze, možná leckdo pochybuje o smyslu a podstatě demokracie a věří vábení všech možných "nových a lepších" zítřků.

Bellu (ODS): Demokracie sice není dokonalá, ale je jediná fungující
Foto: Alexander Bellu
Popisek: Alexander Bellu

Doporučuji si poslechnout tohoto britského profesora, experta na historii, fašismus a terorismus. Mluví o hluboké podstatě lidské společnosti a o tom, že demokracie není a nikdy nebude dokonalá. Ale že všechny projekty usilující o dokonalou a řízenou společnost vždy vyústí v lidskou katastrofu a poté skončí. Základem je přirozenost člověka, který má svobodu volby a rozhoduje se vždy v daných podmínkách, a to není nikdy snadné.

Nespasí nás žádný mesiáš, nebude nás řídit žádná jedna firma ani vůdce, jde jen o vlastní úsilí v rozmanitém světě, kde se musí liberálně tolerovat jiné názory a náboženství, ale zároveň tvrdě a nekompromisně hájit prostor zatím jediného fungujícího modelu - demokracie a svobody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.