Bellu (ODS): Dostal jsem lano i od Babiše, já ale zůstávám s ODS v dobách dobrých i zlých

07.07.2014 9:02

Alexander Bellu je konzervativní politik, který je přesvědčen, že posílením občanské odpovědnosti dosáhneme nejlepší funkčnosti státu. Je ale také nejmladším předsedou oblastní organizace ODS na Praze 13, je mu pouhých sedmadvacet let. Přesto – na někoho tak mladého už toho stihl docela dost. Co soudí o současné nepříliš růžové situaci v ODS?

Bellu (ODS): Dostal jsem lano i od Babiše, já ale zůstávám s ODS v dobách dobrých i zlých
Foto: Alexander Bellu
Popisek: Alexander Bellu

Předseda ODS Fiala před pár dny za zavřenými dveřmi řekl, že ODS není nad propastí, ale přímo v ní. Jak to vidí mladý muž, jehož politický život je neodmyslitelně spjat s občanskými demokraty? „Souhlasím s předsedou Fialou, že jsme na tom právě teď špatně. Vidím ale východisko. Je třeba usilovně pracovat, tři až pět let, klidně i v opozici, musíme přitáhnout nové lidi, vygenerovat nápady. Důležitá je energie, elán a hlavně chuť dělat politiku! A nesmí chybět úzký kontakt s lidmi, profesionalita a odbornost,“ vysvětluje své vize pro budoucnost dříve nejsilnější pravicové strany Bellu.

Od pádu Nečasovy vlády se ODS nedaří… Napadlo ho někdy přeskočit do „úspěšnější, nadějnější" strany? „Zatím ne,“ odpovídá Alexander Bellu a prozrazuje: „Měl jsem nabídku i od Babiše do ANO, to bylo během parlamentních voleb, ale odmítl jsem. Dělám politiku pro dlouhodobý cíl, ne pro rychlý výsledek a možný rychlý pád.“

A co by podle něj nyní měla ODS dělat? Alexander Bellu opakuje a dovysvětluje: „Potřebujeme nové lidi, nápady, energii, elán a chuť dělat politiku. Zkrátka - pracovat, nekecat, mít trpělivost a pokoru, pracovat na sobě a nepomlouvat ostatní, učit se z vlastních chyb, nebýt namyšlení chytrolíni a všeználkové! Pokora je to slovo, které od nás chtějí, myslím, voliči slyšet,“ říká svůj názor na „velkou, celorepublikovou“ politiku ODS Bellu. A dodává: „Co se té „malé“, komunální politiky týče, jde o to naslouchat lidem, přinášet konkrétní a ne plošná řešení, být vidět, nebát se mluvit a hlavně, být srozumitelní.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…