Bělobrádek: ČR bude spolupracovat s Koreou ve výzkumu v oblasti ICT

03.12.2015 7:23

Česká republika bude spolupracovat s Koreou ve výzkumu a vývoji v oblasti informačních a komunikačních technologií.

Bělobrádek: ČR bude spolupracovat s Koreou ve výzkumu v oblasti ICT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Memorandum o spolupráci dnes na Pražském hradě podepsal místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek a korejský ministr vědy, ICT a budoucího plánování Yang-hee Choi.

„Memorandum je důležitý krok ve vzájemných vztazích a věřím, že povede k úspěšnému rozvoji výzkumu a inovací. V ICT si s Koreou máme co nabídnout, spolupracovat chceme například na vývoji nových digitálních služeb, satelitní komunikace nebo ochraně dat a kybernetické bezpečnosti,“ uvedl vicepremiér Bělobrádek. Další možnosti spolupráce jsou v oblasti 3D vizualizací, vývoji inteligentních dopravních systémů a vzdělávání v ICT.

V rámci bilaterální schůzky jednal vicepremiér Bělobrádek s korejským ministrem také o společném zapojení do evropských výzkumných programů, zejména Horizont 2020. V tomto programu je zatím 13 projektů s česko-korejskou účastí, většina právě se zaměřením na ICT. Jako perspektivní se dále jeví projekty z oblasti nanotechnologií a energetiky.

„Pana ministra jsem upozornil také na naše špičková vědeckovýzkumná centra vybavená unikátními přístroji, která jsou otevřena zahraniční spolupráci,“ dodal vicepremiér Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce