Bělobrádek (KDU-ČSL): Antisystémové strany zvítězily. Pro nás je to určitě důvod k zamyšlení

21.10.2017 22:00

Ve volbách do poslanecké sněmovny získala KDU-ČSL 10 mandátů. Ze všech demokratických stran tak v letošních volbách ztratila nejméně.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Antisystémové strany zvítězily. Pro nás je to určitě důvod k zamyšlení
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Pavel Bělobrádek při besedě

„Děkuji našim voličům a členům, že nás opět poslali do poslanecké sněmovny. Někdy je složitější obhájit tu situaci, která nastala. Je to jako u rockerů; když vydávají první elpíčko, tak je to jednodušší, než když vydávají to druhé. Vážím si zapálení našich členů a příznivců v kampani. S celkovými výsledky nemůžeme být úplně spokojeni. Zvítězily antisystémové strany. Pro nás je to určitě důvod k zamyšlení, že i ten trend, který vidíme v Evropě, pokračuje také v České republice. Jako KDU-ČSL jsme z demokratických stran ztratili nejméně mandátů, konkrétně 4, což je relativně málo, ale za úspěch to považovat nemůžeme,“ řekl Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL.

V povolebních vyjednáváních je nyní řada na vítězi voleb.

„Uvidíme, zda budeme osloveni. Každopádně můžeme garantovat, že zůstávají stejné podmínky, a to, že nepůjdeme do vlády s trestně stíhaným nebo obviněným člověkem a zásadní je také programová shoda, abychom mohli plnit náš program. Jsme připraveni jednat, ve vládě chceme být proto, abychom mohli plnit svůj program. Jsem přesvědčen, že získání mandátů v devíti krajích je třeba ocenit a poděkovat,“ dodal Pavel Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…