Bělobrádek (KDU-ČSL): Causa Fajád - odpovědnost nesou lidé z hnutí ANO 2011

11.02.2016 21:15

Musím se důrazně ohradit proti osobním a nepravdivým útokům ministra financí Andreje Babiše v souvislosti s mými slovy, že by ministr obrany Martin Stropnický měl zvážit vyvození politické odpovědnosti za svá veřejná vystupování v cause Fajád.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Causa Fajád - odpovědnost nesou lidé z hnutí ANO 2011
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

Za prvé: Nevyzval jsem ministra Stropnického k rezignaci, to udělala ODS, a bylo by dobré, kdyby si ministr financí v zahraničí nechal má slova interpretovat přesně.

Za druhé: Není pravda, že jsem nedosáhl zvýšení výdajů na vědu, výzkum a inovace. Letošní rozpočet je vyšší o více než dvě miliardy, tedy asi o 8%. A to díky tomu, že jsem toto navýšení prosadil ve vládě. Je smutné, že ministr financí nezná ani detaily vlastního rozpočtu.

Za třetí: Zásluhy za zvýšení výdajů na obranu rozhodně nenáležejí ani ministru Stropnickému, ani ministru Babišovi. Byla to KDU-ČSL, která už od roku 2013 tvrdě prosazovala vyšší obranné výdaje, a to bez podpory ministra obrany a proti vůli ministra financí.

Nakonec chci konstatovat, že za causu Fajád nesou odpovědnost nominanti hnutí ANO. A to zejména za její více než nešťastné komentování ze strany ministra Stropnického. Ostré výroky Andreje Babiše tak beru jako snahu odvést pozornost od podstaty věci, kterou je politická odpovědnost jeho lidí a jeho samotného coby předsedy hnutí ANO v cause Fajád. Taktika „vrtěti psem“ však v žádném případě není na místě.

Pavel Bělobrádek
předseda KDU-ČSL

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.