Bělobrádek (KDU-ČSL): Jde o vážný problém. Ve hře je konkurenceschopnost země do budoucna

24.09.2016 19:30

Vicepremiér Bělobrádek na Vysočině představil priority státní vědní politiky.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Jde o vážný problém. Ve hře je konkurenceschopnost země do budoucna
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek ve čtvrtek 22. září 2016 navštívil kraj Vysočina. V Telči jednal s vedením vědeckovýzkumného Centra excelence Akademie věd České republiky, prohlédl si konferenční centrum AV ČR v Třešti. Na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě se vicepremiér sešel se zástupci akademického a firemního sektoru, kterým představil priority státní vědní politiky a diskutoval s nimi nad aktuálními tématy v oblasti vědy, výzkumu a inovací.

„Na Vysočině jsem se také setkal s problémy, které trápí výzkumné instituce a podnikovou sféru v celé České republice. A těmi je především nedostatek kvalifikovaných odborníků pro průmysl, absence motivovaných uchazečů o technické obory a výzkum a chybějící propojení kvalitního technického vzdělávání s podnikovou praxí. Firmy, které zde podnikají, mají o studenty technických oborů zájem a snaží se s nimi navázat spolupráci už na vysoké škole, investují do jejich rozvoje nemalé peníze, přesto jich je na pracovním trhu akutní nedostatek. Ve spojení s aktuálními demografickými trendy jde o vážný problém národního hospodářství, protože ve hře je konkurenceschopnost země do budoucna,“ řekl k návštěvě vicepremiér Pavel Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…