Bělobrádek (KDU-ČSL): Na provozovatele střediska DEKOS je uvalena exekuce

21.03.2021 15:39

Vzhledem k tomu, že provozovatel dekontaminačního a recyklačního střediska DEKOS na hradeckém Pražském Předměstí neplnil povinnost uloženou Krajským úřadem Královéhradeckého kraje a nezajistil odvoz nebezpečných odpadů nejméně v rozsahu 400 tun měsíčně, rozhodl úřad v prosinci roku 2019 o zastavení provozu. K nápravě nedošlo a provozovatel nyní čelí exekuci.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Na provozovatele střediska DEKOS je uvalena exekuce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Společnost uložené nápravné opatření plnila jen částečně, když odvážela pouze 150 tun ročně. Letos však provozovatel odvezl pouze 13 tun, a proto krajský úřad letos v únoru podal návrh na nařízení exekuce. Tuto exekuci zahájil svým rozhodnutím Okresní soud v Hradci Králové 8. 3. tohoto roku,“ vysvětluje náměstek hejtmana Pavel Bělobrádek odpovědný za oblast životního prostředí a zemědělství.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Nyní je výkon rozhodnutí krajského úřadu plně v kompetenci zvoleného soudního exekutora. Přesto bude krajský úřad i nadále průběžně kontrolovat stav tohoto zařízení.

Středisko DEKOS fungovalo v areálu bývalé čistírny odpadních vod na Pražském Předměstí od 90. let minulého století. Sloužilo k likvidaci a recyklaci odpadů znečištěných ropnými látkami pomocí biotechnických a fyzikálně mechanických metod. Provozovatelem je společnost HYDROGEOLOGIE CHRUDIM, spol. s r. o.

Vzhledem k dlouhodobému a nezabezpečenému skladování odpadů uložil v březnu 2019 Krajský úřad Královéhradeckého kraje provozovateli povinnost provézt bezodkladný odvoz všech odpadů. Celkový stav zařízení se však nezlepšil, proto krajský úřad přistoupil v prosinci téhož roku k úplnému zastavení provozu. Jelikož provozovatel nadále neplnil své povinnosti, uložil mu v únoru 2020 krajský úřad pokutu ve výši 100 tisíc korun. Tuto pokutu provozovatel splatil, ale v jeho zařízení na Pražském Předměstí se stále nachází okolo dvou a půl tisíce tun nebezpečných odpadů.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…