Bělobrádek (KDU-ČSL): Oblast automotive patří jednoznačně k tahounům českého hospodářství

13.10.2016 17:52

Vicepremiér Bělobrádek navštívil závod Škoda Auto v Kvasinách.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Oblast automotive patří jednoznačně k tahounům českého hospodářství
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek navštívil ve čtvrtek 13. října 2016 závod firmy Škoda Auto v Kvasinách. Po diskusi s managementem závodu nad tématy podpory výzkumu a vývoje v oblasti automotive, strategie jejího rozvoje do budoucna a stavu investičního prostředí v tomto sektoru si vicepremiér prohlédl výrobní provozy. Na závěr návštěvy mu byl předveden nový model SUV Škoda Kodiaq.

"Oblast automotive patří jednoznačně k tahounům českého hospodářství, a proto je také mezi prioritními oblastmi Národní politiky výzkumu, vývoje a inovací pro roky 2016-2020. Při přípravě této strategie jsme vedli velmi intenzivní dialog se zástupci klíčových firem v sektoru automobilového průmyslu, ať už na půdě Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace nebo Rady pro konkurenceschopnost a hospodářský růst. Stejnou pozornost jsme této strategické oblasti průmyslu věnovali v rámci jednání Národních inovačních platforem během aktualizace strategie inteligentní specializace České republiky, kterou nám aktuálně schválila Evropská komise. V jejím rámci budou podpořeny nejperspektivnější oblasti výzkumu a podnikání částkou kolem 70 miliard korun," řekl po dnešní návštěvě místopředseda vlády Pavel Bělobrádek.

Mezi klíčovými tématy jednání byla také nutnost podpory koncepčního udržitelného rozvoje lokalit a regionů, ve kterých dochází k velkým investicím výrobních podniků. V případě dynamické expanze podniků, podobně jako je rozvoj kvasinského závodu, je nezbytné podporovat také rozvoj regionální infrastruktury v okolních obcích. Jedná se o dlouhodobě neřešený problém celé České republiky, který chce stávající vláda systémově řešit.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce