Bělobrádek (KDU-ČSL): Osobnosti z celého světa přijedou do Prahy řešit budoucnost Kuby

20.09.2017 16:48

V Praze proběhne konference „Naše kubánská otázka“ o současném vývoji a budoucnosti Kuby. Konference se zúčastní význačné osobnosti – například bývalý místopředseda Demokratické strany USA Marc S. Ellenbogen, americký politolog a ekonom Aldo Dell Ariccia či kongresman za stát New York Daniel B. Maffei. Z českých osobností se svými příspěvky vystoupí například Šimon Pánek (ředitel nadace Člověk v tísni) či Martin Palouš (ředitel Mezinárodní platformy pro lidská práva na Kubě). Akce se pořádá pod záštitou vicepremiéra Pavla Bělobrádka.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Osobnosti z celého světa přijedou do Prahy řešit budoucnost Kuby
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Celodenní konference „Naše kubánská otázka“ proběhne ve čtvrtek 21. září od 11:00 ve Fóru Karlín. Zúčastnit se může každý, stačí se zdarma registrovat na http://ourcubanquestion.eu/. Původně měl na akci jako hlavní host vystoupit americký senátor za Floridu Marco Rubio, ten ovšem svůj příjezd kvůli následkům řádění hurikánu na Floridě zrušil.

Se smrtí Fidela Castra a odchodem jeho bratra Raula (86 let) do důchodu ohlášeným na únor 2018, se Kuba ocitá na rozcestí: Jak bude Kuba vypadat za 10 let? Jaký bude výsledek kubánského přechodu z minulosti do budoucnosti odehrávající se v bouřlivém 21. století? Na konferenci se proto setkají zástupci kubánské opozice, americké administrativy, mezinárodních institucí s odborníky z několika zemí světa k diskuzi nad otázkou současného a budoucího vývoje Kuby.

Jednotlivé diskuzní panely budou probírat tato témata: 

  1. Jak mohou světové demokracie pomoci Kubáncům, aby svobodně rozhodli o budoucnosti Kuby? 
  2. Jak zlepšit komunikaci v rámci trojúhelníku Spojené státy americké – Latinská Amerika – Evropská unie o jejich politice vůči Kubě?
  3. Jak propojit sílu ekonomické angažovanosti se základním požadavkem na kubánskou vládu, aby okamžitě zastavila represe, začala respektovat základní lidská práva a uznala existenci kubánské demokratické opozice?

Konferenci pořádá Institut pro křesťansko-demokratickou politiku ve spolupráci s Wilfried Martens Centre for European Studies, Vaclav Havel Program for Human Rights and Diplomacy at Florida International University, International Platform for Human Rights in Cuba, Global Panel Foundatel a Prague Society for International Cooperation.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…