Bělobrádek (KDU-ČSL): Prohlubování vztahů mezi Českou republikou a Spojenými státy na poli vědy a výzkumu se věnuji intenzívně

18.05.2016 12:58

O možnostech spolupráce ve vědní oblasti jednal místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek s ředitelem kanceláře Bílého domu pro vědu a technologie a zároveň poradcem prezidenta Baracka Obamy Johnem P. Holdrenem, v rámci své cesty po Spojených státech.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Prohlubování  vztahů mezi Českou republikou a Spojenými státy na poli vědy a výzkumu se věnuji intenzívně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Od svého nástupu do funkce vicepremiéra se prohlubování vzájemných vztahů mezi Českou republikou a Spojenými státy na poli vědy a výzkumu intenzívně věnuji. Aktuálně jde o moji již čtvrtou misi a setkání s Johnem Holdrenem, který je nejvýše postaveným členem Obamovy administrativy v dané oblasti, považuji za symbolické vyvrcholení mého úsilí,“ řekl místopředseda vlády Bělobrádek.
Před jednáním s J. P. Holdrenem ještě Bělobrádek navštívil National Institutes of Health v Marylandu, špičkové vědeckovýzkumné pracoviště z oblasti ochrany zdraví, kde se setkal s vedením Centra pro mezinárodní výzkum.

O možnostech česko-americké spolupráce ve vědě a výzkumu Bělobrádek jedná také na několika amerických univerzitách. V pondělí zavítal na George Washington University a Georgetown University, v Kalifornii pak místopředseda vlády zamíří do startupového inkubátoru na Stanford University nebo do University of Berkeley.

Během svého pondělního programu se vicepremiér sešel také se Stephenem D. O´Reganem, který bude působit v pražské pobočce Office of Naval Research, výzkumné sekci amerického námořnictva. „Pro Američany jde o prestižní záležitost, protože pražská pobočka patří mezi šest zahraničních pracovišť Kanceláře námořního výzkumu,“ doplnil Bělobrádek. 

Bělobrádek po Spojených státech cestuje v rámci delegace českých poslanců z Hospodářského výboru Sněmovny vedené předsedou PSP ČR J. Hamáčkem. Součástí delegace je rovněž podnikatelská mise, a proto se vicepremiér setká s českými podnikateli působícími v kalifornském Silicon Valley, bude jednat se zástupci společnosti Apple v Cupertinu nebo navštíví továrnu Tesla ve Fremontu. Na programu cesty je také několik setkání se zástupci krajanských sdružení. 

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…