Bělobrádek (KDU-ČSL): Setkání s bojovníkem za lidská práva

18.07.2015 8:33

Během své soukromé cesty po Evropě navštívil bojovník za lidská práva a jeden z hlavních představitelů opozice v Kambodžském království Kem Sokha Českou republiku. V Praze se setkal s předsedou KDU-ČSL Pavlem Bělobrádkem.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Setkání s bojovníkem za lidská práva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bělobrádek

"Osudu, jako je váš, jsme v naší zemi zažili hodně, příkladem může být bývalý prezident Václav Havel. Navíc lidská práva jsou univerzální a jejich ochrana je jedním z důležitých témat české zahraniční politiky. Velice si vážím morálně integrálních osobností, které se velkou část svého života věnovaly boji za lidská práva, přál bych si takových v politice více," řekl Pavel Bělobrádek.

Kem Sokha zavzpomínal na 80. léta minulého století, tehdy v naší zemi studoval Vysokou školu chemicko-technologickou.

"Je to moje první návštěva po třiceti letech, kdy jsem byl naposledy v tehdejším Československu a mám na tuto zem mnoho krásných vzpomínek. V Kambodži je téměř 70 % obyvatel mladších 25 let, ale společnosti chybí vzdělávací systém, dovednosti a znalosti nutné pro rozvoj plnohodnotné ekonomiky. Česko je pro nás v tomto vzorem, protože má vzdělané a kvalifikované lidi, technologie a vyspělé školství," řekl Kem Sokha.

Kem Sokha jako první zavedl svobodné fórum na úrovni vesnic, které umožnilo otevřenou diskusi o občanských a politických právech.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…