Bělobrádek (KDU-ČSL): Vicepremiér jedná v Bavorsku o vědecko-výzkumné spolupráci

17.07.2015 19:23

Vicepremiér vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek zahájil dvoudenní pracovní cestu po Bavorsku. Cílem cesty je dohoda o prohloubení spolupráce mezi oběma zeměmi ve vědě a výzkumu, ale také ve vzdělávání a zároveň sdílení zkušeností při propojování těchto oblastí pro potřeby ekonomiky 21. století.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Vicepremiér jedná v Bavorsku o vědecko-výzkumné spolupráci
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

V úvodu prvního dne pracovní cesty se uskutečnilo bilaterální jednání s ministrem vzdělání a kultury, vědy a umění dr. Ludwigem Spaenlem. Hlavním tématem byla podpora spolupráce v aplikovaném výzkumu a také plnění Memoranda o vědecké spolupráci mezi českým Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy a Bavorským státním ministerstvem pro vzdělávání, vědu a umění, z června 2014. V rámci prohloubení oboustranné spolupráce by mělo dojít k využití finančních prostředků v celkové výši až 3 mil. korun. "V rámci německých spolkových zemí má Bavorsko největší inovační potenciál, a to v oborech, které jsou pro nás atraktivní. Velmi důležitá je i spolupráce s univerzitami, a to jak v otázce vědy a výzkumu, tak jako dodavatelů kvalifikovaných odborníků na trh práce,“ uvedl Bělobrádek. "Domluvili jsme se na uskutečnění workshopu na téma digitální ekonomiky, na větším propojení zástupců univerzit a na další spolupráci na společensko-vědní úrovni," dodal Spaenle a potvrdil tak zájem o spolupráci.

Následně vicepremiér navštívil vědecké centrum v Garchingu, sídlo superpočítače SuperMUC, který patří mezi první dvacítku nejvýkonnějších zařízení tohoto typu na světě (více informací ZDE.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …