Bělobrádek: Předpokládám, že nové hodnocení české vědy bude vláda schvalovat během několika týdnů

17.12.2016 8:35

Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) na svém posledním zasedání v letošním roce jednala o stavu vypořádání připomínek vzešlých z mezirezortního připomínkového řízení k materiálu nového systému hodnocení výzkumných organizací METODIKA 17+.

Bělobrádek: Předpokládám, že nové hodnocení české vědy bude vláda schvalovat během několika týdnů
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Ten RVVI schválila na svém minulém zasedání na konci listopadu. Rada dnes také schválila Analýzu stavu výzkumu, vývoje a inovací v České republice za rok 2015 a jejich srovnání se zahraničím. S tímto materiálem bude veřejnost seznámena na začátku příštího roku.

Předseda Rady pro vědu, výzkum a inovace a místopředseda vlády Pavel Bělobrádek dnes Radu informoval, že v případě nového systému hodnocení METODIKA 2017+ bylo ukončeno meziresortní připomínkové řízení a Sekce vlády pro vědu, výzkum a inovace nyní finalizuje vypořádání jednotlivých připomínek. Rada vlády uložila svému předsedovi, aby ve spolupráci se zástupci vědecké obce připravil harmonogram postupu naplňování systému hodnocení výzkumných organizací v České republice, a aby po dokončení vypořádání připomínkového řízení nový systém hodnocení předal k projednání vládě.

„Nyní dokončujeme vypořádání všech připomínek k chystané metodice hodnocení výzkumných organizací a uděláme maximum pro to, aby v horizontu několika týdnů byl materiál předložen k projednání vládě,“řekl k jednání RVVI místopředseda vlády Pavel Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce