Bém (ODS): Zpět, kupředu ani krok!

03.01.2015 9:37

Vážení spoluobčané, chtěl bych vám dodatečně poděkovat za vaši účast v komunálních volbách. Přestože ODS skončila v opozici, neznamená to, že bude jen nečinně přihlížet dění v našem městě. Chceme být opozicí konstruktivní.

Bém (ODS): Zpět, kupředu ani krok!
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Hned jako první problém vidím výměnu ředitele technických služeb (dále TSm). Rada města ihned a bez výběrového řízení jmenovala ředitelem již jednou odvolaného Pavla Krause. Toho, který nebyl v roce 2010 a 2011 schopen řídit TSm dle podmínek, které mu ukládá zřizovací listina schválená zastupitelstvem města. Od roku 2009 se kumulovala finanční ztráta, která dosáhla v roce 2010 téměř 2 mil. Kč. To vše pod dohledem tehdy ještě místostarosty Pavla Krause. Ve funkci ředitele TSm pan Kraus dlouhodobě neplnil úkoly, které mu zadávala rada města k napravení špatného hospodaření jím řízené organizace, proto byl nakonec dne 9. 10. 2011 z funkce odvolán.

Proč rada města nevypsala výběrové řízení, tak jak to udělalo minulé vedení? Proč se kvůli němu mění pracně vybudovaný a osvědčený systém plateb za skutečně odvedenou práci? Město mělo do teď jasný přehled, za co platí. Vracíme se zpět o tři roky do neprůhledného toku peněz a to platbou dopředu 1/12 měsíčně ze 38 mil. Kč! A to bez ohledu na objem odvedené práce. Současní místostarostové Mgr. Kudrnovský Ph.D. a Ing. Sedláček si nepamatují, jak pod vedením pana Krause TSm hospodařily? Bylo to již dávno domluvené v rámci vzniklé koalice a rozdělování funkcí? Mrzí nás, že se nové vedení města dopouští chyb. Místo aby využilo fungující, pracně nastavené financování TSm, vrátí se ke ztrátovému systému. Takto budeme opět přešlapovat na místě a nedojde k rozvoji TSm. Tak, jako je tomu v jiných městech se stejným vedením po několik volebních období, nebo kde noví představitelé města navazují na dobře odvedenou práci těch předešlých.

Za královédvorskou ODS přeji všem občanům našeho města hodně pracovních i osobních úspěchů v roce 2015.

Jan Bém, předseda místního sdružení, místopředseda oblastního sdružení a městský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice