Benc (ODS): Je na čase, aby skončila tichá koalice socialistů a komunistů

05.03.2015 13:01

Předsedou oblastního (okresního) sdružení ODS Havlíčkův Brod na další dva roky zůstává Ota Benc z Přibyslavi. V tajné volbě o tom rozhodli delegáti včerejšího oblastního sněmu strany. Čeká ho především příprava na krajské volby v roce 2016.

Benc (ODS): Je na čase, aby skončila tichá koalice socialistů a komunistů
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Místopředsedy sdružení byli zvoleni psycholog Jan Sojka a jednatelka makléřské společnosti Jana Kouřilová, oba z Havlíčkova Brodu. Vedení doplnili členové oblastní rady Ondřej Kozub, Pavel Hejtmánek, Martin Kamarád a Miroslav Časar. „Se složením nového vedení jsem spokojený. Jde o pracovité a kvalitní členy ODS a věřím, že budeme spolupracovat bezproblémově," řekl k volbě předseda Benc, kterého volilo 36 ze 42 delegátů a získal tak silný mandát na další dvouleté období.

„Za hlavní úkol pro vedení ODS na Havlíčkobrodsku považuji především přípravu na krajské volby, které nás čekají v příštím roce. Z vlastní zkušenosti krajského zastupitele vím, že je nejvyšší čas, aby skončila tichá koalice socialistů a komunistů, která kraj řídí již druhé volební období. Kromě některých skandálů jí můžeme vytknout především značné poškození politické kultury a úrovně komunikace nejen v rámci zastupitelstva, ale i na krajském úřadě. Věřím, že ODS jako jediná slyšitelná opozice, může voličům nabídnout nejen kvalitní kandidáty, ale také fundovaný a realistický volební program," dodal po své kandidatuře Ota Benc.

Kromě volby nového vedení se sněm věnoval zejména aktuálním politickým tématům, i proto se jednání zúčastnil místopředseda ODS z Vysočiny Miloš Vystrčil.
Volební sněm oblastního sdružení ODS Havlíčkův Brod, který zvolil nové vedení na příští dva roky byl řádným sněmem. Podle stanov strany jsou totiž vnitrostranické orgány všech stupňů (místní, oblastní, regionální i celostátní) volené tajnou volbou vždy jednou za dva roky. Funkční období současného vedení tedy skončí v roce 2017. Volební sněm proběhne příští týden i na Třebíčsku a v podzimních termínech pak ve zbytku okresů na Vysočině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.