Benda (ODS): Mám zájem na tom, aby kuřáci nebyli štvaná zvěř

03.11.2016 9:58

Poslanci budou opět hlasovat o protikuřáckém zákonu, který omezuje kouření na veřejných místech. Má ale úprava šanci na schválení i s pozměňovacím návrhem poslance ODS Marka Bendy, aby si restaurace mohly zřídit kuřárny?

Benda (ODS): Mám zájem na tom, aby kuřáci nebyli štvaná zvěř
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Marek Benda v pořadu ČRo Plus uvedl, že se snaží hájit práva menšiny, která se oddává kouření a které se najednou říká, že je prašivá a musí chodit kouřit ven.

„Mým cílem je, aby ten zákon, pokud ho má sněmovna přijmout, přijala v rozumné podobě a takto své návrhy od počátku předkládám,“ říká k tomu poslanec za ODS a člen sněmovního ústavněprávního a zdravotnického výboru Marek Benda.

„Snažím se, aby ten návrh prošel v podobě, která bude přijatelná pro nekuřáky, ale bude přijatelná také pro kuřáky. Je to nějakých 25, 30 % lidí, kterým se má najednou říct: ‚Ne, vy jste prašiví a musíte chodit kouřit ven ze všech prostor.‘ Snažím se hájit práva této menšiny, která se oddává zlozvyku nebo libosti kouření,“ dodal Marek Benda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…