Bendl (ODS): Nejezdí do Bruselu, nechodí do práce, neodpovídá...

08.12.2016 13:36

Projev na 53. schůzi sněmovny 8. prosince 2016 k pořadu schůze:

Bendl (ODS): Nejezdí do Bruselu, nechodí do práce, neodpovídá...
Foto: red
Popisek: Petr Bendl

Nedělám to z velkého nadšení, ale vzhledem k tomu, že se ministr Jurečka vyhýbá odpovědi na interpelace a jeho účast už je legendární nejenom na jednání Poslanecké sněmovny, kam se nedostavuje. Nejezdí pořádně do Bruselu vyřizovat Evropské fondy a nechodí do práce ani na odpovědi na interpelace.

Proto jsem nucen navrhnout zařazení nového bodu na dnešní jednání Poslanecké sněmovny, a to po dnes pevně zařazených bodech, který by se jmenoval - informace ministra zemědělství Jurečky o vybavení služebního bytu náměstka ministra. Krátké zdůvodnění.

Interpeloval jsem ministra v této záležitosti, neboť se mediálně objevily věci, které jsem chtěl, aby je buď vyvrátil nebo potvrdil, neboť z kapitoly Ministerstva zemědělství byly financovány takové položky, jako například lednice za 47 tisíc. Nebo kuchyňská linka vystavěná, atypická 324 tisíc - bez vybavení, samozřejmě. Celkové náklady... nebudu tady číst celou položku. Můj čas je velmi omezený. Celkové náklady na pouze vybavení tohoto služebního bytu náměstka činí 1,031 mil. korun. Bez - řeknu investic, stavebních oprav a dalších prací, které tam bylo potřeba udělat...

na které mi ministr zemědělství ani v mé interpelaci přesto, že jsem ho o to žádal, neodpověděl. Celá záležitost je velmi podivná, neboť Ministerstvo zemědělství zveřejňuje každou chvíli jiné informace. Poskytuje novinářům smlouvy, které já jsem například neobdržel. Smlouvy neodpovídají částkám, které mi odpověděl ministr v interpelaci. A jak říkám, nechodí do práce, není tady, nepřichází na jednání Sněmovny. A není jiná šance, jak to vlastně zjistit.

Dneska jsem tady musel říkat panu premiérovi, že se budu muset obracet na něj, vzhledem k tomu, že ministr zemědělství nechodí do práce. A nedělám to rád. Nemyslím si, že to je běžné. Je to výjimečný krok, ale ten je pro to, že prostě ministři nechodí na interpelace, přesto že jsou v České republice. Nemají žádnou zahraniční aktivitu, která by je zcela omlouvala. Musím i říct, že existují solidní ministři v tomto ohledu, že když dají interpelace, například jsem měl interpelaci na ministra zahraničí Zaorálka, tak mi osobně sám den předem zavolal. Omluvil se a řekl, nebudu, odpovím vám jindy. Mám pracovní povinnosti. Této slušnosti není ministr zemědělství schopen.

Do poslední vteřiny jsem nebyl schopen jako interpelující poslanec se dozvědět, jestli tady ministr zemědělství bude anebo ne. Proto vás velmi prosím o zařazení tohoto bodu, který jak říkám, se jmenuje informace ministra zemědělství o vybavení služebního bytu Ministerstvem zemědělství náměstka, a to po pevně zařazených bodech na dnešní den.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…