Bendl (ODS): Silničáři předvedli své umění

08.10.2022 19:37

Zajímavou show předvedli v Hořovicích silničáři z celé republiky. Náš kraj totiž hostil Cestářské rodeo, soutěž ve zručnosti řidičů vozů zimní údržby.

Bendl (ODS): Silničáři předvedli své umění
Foto: ODS
Popisek: ODS

Akce je pořádána pravidelně od roku 2007 před zahájením zimní údržby a letošní ročník se uskutečnil pod taktovkou kolegů ze středočeské Krajské správy a údržby silnic. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

O zahájení se postaral, kromě dalších významných hostů i krajský radní pro oblast silniční dopravy Karel Bendl. Uvedl, že cílem akce popularizace práce cestářů, která není úplně jednoduchá. Zvláště ne v zimě. „Na silničáře se v tomto období často neprávem nadává. Jejich práce je velmi náročná, v zimním období prakticky nekončící, ale jednoznačně ukázali, že odklízecí techniku mají perfektně zmáknutou a na zimu jsou v tomto ohledu připraveni. Jejich dovednosti za volanty obrovských sypačů jsou obdivuhodné,“ zhodnotil.

Letošního republikového mistrovství se zúčastnilo 17 závodníků. Předvedli na trase s různými překážkami svůj um. Nejlepšími se stala trojice cestářů z Plzeňska a Pardubicka. Ta se zároveň automaticky posunula na mistrovství Evropy, které se bude konat v Plzni.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krajča (KSČM): Účelovost vládou prosazovaných změn volebních zákonů je zcela zjevná

4:31 Krajča (KSČM): Účelovost vládou prosazovaných změn volebních zákonů je zcela zjevná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korespondenční volbě