Beneš (KSČM): Kdy už konečně zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí?

12.05.2014 10:55

V sobotu 10.5. 2014 se v Praze – Motole uskutečnil pietní shromáždění k uctění památky obětí komunismu. To je asi stejné jako dělat pietní akt obětem invaze z Marsu.

Beneš (KSČM): Kdy už konečně zvítězí pravda a láska nad lží a nenávistí?
Foto: Archiv JB
Popisek: Jan Beneš

Komunismus nikdy nikde na světě nebyl a toto je jen další snaha antikomunistů očernit tuto humanistickou, rovnost všech lidí hlásající a tím pádem nejdemokratičtější možnou myšlenku. A nemylte si, že tím chci nějak znevažovat památku lidí, kteří postavili za své názory a položili za ně život, nebo jejich oběti dokonce popírat. Spíše naopak! Odmítám jejich zneužívání primitivním antikomunismem jako nějaké nositele kapitalistické ideologie. Tím nebyla ani členka České strany národně sociální Milada Horáková, ani Jan Palach, který se upálil na protest proti okupaci a naopak ideály Pražského jara mu cizí nebyly. Myslím, že největší znevážení jejich odkazu je, když jsou spojováni se zločinci a vrahy jakými byla skupina bratří Mašínů.

Znovu bych zdůraznil, že pietní akt je samozřejmě na místě, neboť oběti minulého režimu jsou neoddiskutovatelný fakt, je ale třeba říci celou pravdu. Nebyly to oběti komunistů, ale oběti snahy ovládat co největší území, kontrolovat myšlení lidí a nepřipustit jiný názor. Aby pravda byla úplně kompletní je třeba zdůraznit také to, že oběti výše uvedených mocenských snah byly záležitostí obou stran studené války! Na obou stranách probíhaly politické procesy , na obou stranách končili občané za své názory na popravišti. Na obou stranách umírali lidé kvůli režimu ať už ve vězení, na ulicích nebo v nesmyslných válkách. Ani tak, ale pravda není úplně celá. Je třeba ještě doplnit, že „šíření víry ohněm a mečem“ pokračuje dál. Pořád jsou lidé vězněni za své názory, mučeni a zabíjeni kvůli šíření jediného „správného“ světonázoru. Proč se také nepřipomínají političtí vězni na Guantanámu, okupace Iráku, či Afganistanu? Proč jsou v očích někoho tyto oběti méně významné než oběti minulého režimu, zcela nesprávně nazývaného komunismus?

Přestaňme už nadržovat východu, nebo západu a podívejme se na věci konečně objektivně. Zaslepenost nadržující jedné straně může být velmi nebezpečná. Její důsledky vidíme aktuálně na Ukrajině. Snaha rozšířit území Evropské unie vedla k rozbití křehké jednoty Ukrajiny a podpora kohokoliv jen získat převažující vliv. Dnes jsou proto mnozí ochotni přehlížet fašisty ovládající Kyjev… Jak daleko to necháme dojít?

Můžu mít dlouhý seznam toho s čím nesouhlasím s Ruskem, ale jen hlupák se kvůli tomu dá na stranu ukrajinských nacionalistů, jen hlupák kvůli tomu nepřijde na Ruskou ambasádu oslavit konec druhé světové války! Nikdy jsme nevynechal Plzeňské oslavy osvobození, které glorifikují výhradně USA. Ani ve snu by mě napadlo bojkotovat jen proto, že USA dnes okupují řadu zemí, ani proto, že jsme díky radaru v Brdech mohli rozšířit už tak dlouhý seznam, kde operuje US Army. Ne hrdinové, kteří přijeli osvobodit naši zem od Adolfa Hitlera si to nezaslouží. A je úplně jedno zda svou osvobozující vítěznou výpravu začali u Stalingradu, nebo v Normandii.

Lidé mají zvláštní zlozvyk vidět černobíle, ale historie černobílá není. Člověk by se měl snažit hledat pravdu bez ohledu na to jestli se mu hodí, či nikoliv, neplivat na hrdiny kvůli tomu za jaké světové stany přišli, neomlouvat oběti toho či onoho režimu a především nazývat věci pravými jmény – jedině pak může mluvit o demokracii a svobodě, protože zatajit část pravdy je stejné jako lhát!

Jan Beneš

  • KSČM
  • Kandiduji do zastupitelstva města Třemošná
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě