Benešík (KDU-ČSL): Jsem přesvědčen, že jsme zvolili silný tým

16.04.2017 18:30

Krajská nominační konference KDU-ČSL Zlínského kraje na svém jednání dne 8. dubna 2017 zvolila poslance a místopředsedu KDU-ČSL Ondřeje Benešíka jako svého lídra pro volby do Poslanecké sněmovny, které se uskuteční v říjnu letošního roku.

Benešík (KDU-ČSL): Jsem přesvědčen, že jsme zvolili silný tým
Foto: Archiv OB
Popisek: Ondřej Benešík

Získal jednoznačnou podporu, když ho volilo téměř 96 % delegátů. Na druhém místě se umístil současný poslanec a expert na zdravotnictví Ludvík Hovorka, třetí místo získal starosta valašského Lidečka Vojtěch Ryza, na čtvrtém místě se umístil krajský zastupitel Pavel Karhan a na pátém bývalý ředitel Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži Štěpán Bekárek.

„Jsem přesvědčen, že jsme zvolili silný tým, který dokáže oslovit významnou část voličů Zlínského kraje. Úspěch v krajských volbách nám ukázal nové možnosti. Naším cílem v parlamentních volbách proto nemůže být nic jiného, než vítězství. Chci, aby mnou vedená koalice lidovců a starostů byla vítěznou stranou ve Zlínském kraji“, hodnotí výsledky volby lídr kandidátky Ondřej Benešík a dodává, že kandidátka bude doplněna dalšími zajímavými osobnostmi kraje.

Po ukončení krajské nominační konference pokračovalo jednání lidovců Zlínského kraje krajskou konferencí, která měla za úkol zvolit nové krajské vedení KDU-ČSL. Předsedou krajské organizace se stala senátorka Šárka Jelínková, 1. místopředsedou byl zvolen starosta Starého Města Josef Bazala. Dalšími členy předsednictva se stali radní hejtmana pro kulturu a sport Miroslav Kašný, Robert Teleky, odborný lékař ze Vsetína a zastupitel města Vsetín a Pavel Botek, současný náměstek hejtmana Zlínského kraje.

Krajská konference se rovněž vyjádřila ke spolupráci s hnutím Starostové a nezávislí. Delegáti sice většinově respektují rozhodnutí Celostátní konference KDUČSL ze dne 18. 3. 2017 v Jihlavě o vytvoření koalice KDU-ČSL a STAN pro volby do Poslanecké sněmovny v roce 2017, ale za předpokladu splnění čtyř podmínek:

• smluvního ujednání vzájemných vztahů a definování povolební spolupráce, se kterým budou členové KDU-ČSL seznámeni prostřednictvím krajských výborů ještě před konáním sjezdu

• bude společný volební program respektovat základní programové priority uvedené v preambuli Stanov KDU-ČSL

• předseda KDU-ČSL bude aktivně vystupovat ve prospěch programu a volebního výsledku koalice

• dohody, kdy na prvním a druhém místě společné kandidátky ve Zlínském kraji budou kandidáti KDU-ČSL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.