Benešík (KDU-ČSL): Mám obavy, že SYRIZA nebude moci dostát svým předvolebním slibům

27.01.2015 20:15

Předsedové parlamentních výborů pro evropské záležitosti přivítali 1. místopředsedu Evropské komise

Benešík (KDU-ČSL): Mám obavy, že SYRIZA nebude moci dostát svým předvolebním slibům
Foto: Archiv OB
Popisek: Ondřej Benešík

Předseda sněmovního výboru pro evropské záležitosti Ondřej Benešík a předseda senátního výboru pro záležitosti EU Václav Hampl se dnes setkali s 1. místopředsedou Evropské komise Fransem Timmermansem na jednání, jehož programem byl pracovní program Evropské komise. Diskuse se však dotkla i aktuálního dění v Evropě.

Václav Hampl ocenil F. Timmermanse jako velice praktického člověka, se kterým se shoduje především na tom, že Evropská unie je příliš byrokratická a že je třeba zjednodušit její administrativu především s ohledem na malé a střední podniky.

Jedním z témat diskuse byly také víkendové volby v Řecku, jejichž výsledek může mít vliv na EU, zejména státy eurozóny. „Řecko patří k zemím, které měly a mají zásadní ekonomické potíže, a řecké volby tak mají dopad do celé Evropské unie,“ uvedl na začátek Ondřej Benešík. S 1. místopředsedou EK se shodli na tom, že nová řecká vláda bude mít velký problém s plněním předvolebních závazků: „SYRIZA chce znovu otevřít vyjednávání o parametrech ekonomické stabilizace Řecka. Ke změnám uzavřených dohod je ovšem třeba souhlas všech zúčastněných stran. Mám proto obavy, že SYRIZA nebude moci dostát všem svým předvolebním slibům, což může vést k další deziluzi řeckých voličů a ovlivnit stabilitu celé EU,“ uzavřel Benešík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině